Grimstad Adressetidende

Kunne avblåse faren

Rektor på Fevik skole, Anne Grete Ødegården, kunne søndag kveld sende ut en melding til elever og ansatte for å fortelle at karantenen ble opphevet.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Fevik-rektor Anne Grete Ødegården kunne søndag kveld sende ut en gladmeldin­g om at karantene for fjerde trinn på skolen kunne avsluttes etter flere dager.

Like før helgen ble elever og ansatte ved fjerde trinn på skolen sendt i karantene, etter sterk mistanke om smitte blant to personer knyttet til trinnet. Gjennom helgen fikk de beskjed om å fortsatt holde seg i karantene. Søndag kveld kom melding om at den var opphevet.

– Jeg har nå fått bekreftet fra kommuneove­rlegen at vi ikke har påvist smitte blant ansatte ved Fevik skole. Karantenet­iden for elevene ved 4. trinn er derfor over. Jeg ønsker dere alle en fin vinterferi­e, og håper dere holder dere friske, skrev rektor i meldingen søndagen.

Flere nye smittet

Det kom flere nye smittetilf­eller i Grimstad i løpet av helgen. Først ut var et barn torsdag. Lørdag kom det tre nye tilfeller, et barn mellom 0-9 år og to kvinner, 20-29 og 30-39 år. Søndag kveld var det klart at en mann i alderen 30-39 år var smittet.

Tallene er slik mandag formiddag:

• Personer i isolasjon: 7

• Personer i karantene: 57

• Personer i innreiseka­rantene: 41

• Påviste tilfeller siden mars 2020: 68

• Antall døde: 0

• Påbegynte vaksinerte: 1.172

• Ferdig vaksinerte: 317

• Antall registrert­e for vaksine: 6.600

Travel uke

I Agder har det vaert mange nye smittet de siste dagene, og forrige uke ble det satt rekord for antall smittede i Agder, med 169 tilfeller. Søndag hadde kommunen åpen teststasjo­n for å la de som hadde behov teste seg. 70 personer benyttet seg av tilbudet, og ble testet av helsesektr­etaer Emilie Semelenge og Sølvi Kalseth som jobber både i smittespor­ingsteamet og på teststasjo­n.

– Hadde dette vaert en mandag er ikke 70 så mange, men på en søndag er det mange, sier Kalseth.

Til uken venter nye runder på teststasjo­nen.

– Det begynner å fylle seg mye opp nå, og vi venter stor pågang hele uken. Mer smitte på Sørlandet er nok grunnen til det. Og ellers er vi jo spente på vinterferi­en, det kan skje uforutsett­e ting, og vi er forberedt på det, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? MELDING: Søndag kunne rektor Anne Grete Ødegården sende ut en gledelig melding til elever og ansatte ved fjerde trinn.
FOTO: BAARD LARSEN MELDING: Søndag kunne rektor Anne Grete Ødegården sende ut en gledelig melding til elever og ansatte ved fjerde trinn.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? SØNDAG: Sølvi Kalseth (t.v.) og Emilie Semelenge hadde det travelt på teststasjo­nen.
FOTO: JANICKE YTTERVIK SØNDAG: Sølvi Kalseth (t.v.) og Emilie Semelenge hadde det travelt på teststasjo­nen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway