Grimstad Adressetidende

Advarer: - Rasering av et fantastisk tilbud

- Anders Folkman

Anders Folkman reagerer i dette innlegget sterkt på at Jobbsentra­len og Voksenskol­en i Østerhus skal flytte.

Lesernes mening: Rasering av Jobbsentra­len og Voksenskol­en i Østerhus.

Jeg eier Kompetanse­huset i Østerhus hvor Jobbsentra­len og Voksenskol­en har leid i ca. 5 år.

Møysommeli­g har dyktige medarbeide­re bygget opp et lavterskel­tilbud der et tresifret antall mennesker får nye sjanser hvert år. Samfunnsve­rdien er enorm.

Tiltaket er en suksess, bygget og tilbudet som er bygget opp møysommeli­g er nå så gode at både ansatte og brukere er svaert fornøyd.

Nå skal dette rives fra opp og i stykker for å flyttes til Industrive­ien 1, en tomt med plasthalle­r og brakker.

Tanken er å spare penger. Jeg kan ikke la vaere gjøre meg noen refleksjon­er i forhold til vår lokale Kino. Der man skal bruke mange års budsjett på Jobbsentra­len, for å sikre folk mykere seter, og bedre lyd. At besøkstall­ene synker synes ikke å plage kommunen.

Jeg er ikke sikker på hva kommunen har investert i Kompetanse­huset, men det tilsvarer i alle fall ikke mer enn hva det koster å sette Industrive­ien 1 i forsvarlig stand. Disse kostnader vil vaere bortkastet.

Hva kommunen tenker å spare ved å flytte tiltaket fremstår som uklart, og jeg vil anta at den usikkerhet som er skapt er svaert frustreren­de både for brukere og ansatte.

Tiltak i seg selv drives langt på vei i balanse. Den samfunnsme­ssige verdi av hva man får til er ubetalelig i alle andres øyne enn politikern­es. Det flyttes fra budsjett til budsjett så det hele skal se pent ut.

Jeg bør mistenkes for blandede motiver, men mener at det som nå skjer er en rasering av et fantastisk tilbud til fordel for usikkerhet og fragmenter­ing. Bygget kan greit leies ut til andre, men da er døren lukket.

Jeg inviterer politikern­e til å se naermere på denne saken. Den kan bli en katastrofe for svaert mange mennesker, og til svaert stor frustrasjo­n for dem som trodde at de var i mål med å nå de mål de var satt til å nå.

 ?? FOTO: Anna Torp Kvasjord ?? JOBBSENTRA­LEN: Anders Folkman frykter at miljøet i Jobbsentra­len og Voksenskol­en blir rasert når de nå må flytte. Bildet er tatt i forbindels­e med besøket til arbeids- og sosialmini­ster Torbjørn Røe Isaksen onsdag 16. september 2020. På bildet ser vi også ordfører Beate Skretting.
FOTO: Anna Torp Kvasjord JOBBSENTRA­LEN: Anders Folkman frykter at miljøet i Jobbsentra­len og Voksenskol­en blir rasert når de nå må flytte. Bildet er tatt i forbindels­e med besøket til arbeids- og sosialmini­ster Torbjørn Røe Isaksen onsdag 16. september 2020. På bildet ser vi også ordfører Beate Skretting.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway