Grimstad Adressetidende

Ronny Salvesen overtar arven etter Kjell Lien

Ronny Salvesen kan berolige flere hundre båteiere. Han overtar stafettpin­nen og videreføre­r Lien Transport. Og inngår samarbeid med Helge Olsson.

- Baard Larsen baard@gat.no

Den 8. januar døde velkjente Kjell Lien brått. Mannen bak landsdelsk­jente Liens Transport døde på post, uten forvarsel, etter å ha parkert kranbilen hjemme på Vågsholt.

Etter den tid har Ronny Salvesen fått mange spørsmål om hva som skjer nå som onkelen er borte. For Lien hadde faste kunder. Mange hadde vaert det i over 30 år. Nå er løsningen klar.

– Overtar

– Det var jo et sjokk for oss alle at han gikk bort. Uten forvarsel. Få timer før, ringte han meg i forbindels­e med en jobb som skulle gjøres dagen etterpå. På en lørdag, forteller Ronny Salvesen om onkelens bortgang.

– Etter dette har vi fått mange telefoner fra kunder som har vaert litt nervøse for hva som skjer. Flere av dem ville bare ha Kjell, eller kollegaen Helge, til å ta jobbene. Ingen andre. Men nå har vi bestemt at jeg skal overta, legger han til.

Lien Transport AS er nå blitt stiftet av Salvesen, som overtar tre av de fire bilene som Lien hadde. Den fjerde har Helge Olsson kjøpt. Han stifter snart Grimstad Kran AS, men skal samarbeide med Lien Transport AS.

Blir som før

– Kjell drev jo på med dette i nesten 50 år, og startet opp med kranjobber i 1974. Jeg kommer til å fortsette i hans ånd, så alle avtaler som er gjort, går som normalt. Alt blir som før, selv om onkel er gått bort, sier Ronny.

Olsson, som har jobbet for Lien siden 1987, er glad for at det er blitt en løsning på utfordring­en som plutselig dukket opp da hans 68 år gamle kollega og arbeidsgiv­er brått gikk bort. For duoen er det viktig å ta vare på båtfolket som har fulgt Lien i en årrekke.

– Det blir samme telefonnum­mer som tidligere, og samme biler. At Helge er med videre i et samarbeid, har vaert nødvendig for at jeg skulle si ja til å ta opp stafettpin­nen. For det har vaert mange henvendels­er og spørsmål den siste tiden, forklarer Salvesen, og får støtte fra Helge.

Allerede i gang

Når Adressa møter dem på Vågsholt mandag ettermidda­g, kommer Helge Olsson nettopp inn fra ett av dagens mange oppdrag. Selv om det er vinter og kulde denne dagen, er mange båtfolk ivrige på å få ut skuta.

– Sesongen er så smått i gang, for vi har allerede satt ut flere båter. Men det er nok i midten av mars at det starter for fullt, og når påsken kommer, tar trykket seg opp. Mange gjør båten ferdig i påskeferie­n, forklarer kran-duoen.

– Flere av kundene til Kjell ville bare ha onkel, eller Helge, til å ta opp trebåten deres. Mange har et nostalgisk forhold til båtene sine, og er veldig opptatt av at alt gjøres på en profesjone­ll måte, sier Ronny Salvesen, og kikker opp på den velkjente kranbilen med Liens Transport på taket.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? VELKJENT: Å se den blå kranbilen uten Kjell Lien bak rattet, blir rart for mange. Men Ronny Salvesen sier at arven nå føres videre. Selv telefonnum­meret blir med.
FOTO: BAARD LARSEN VELKJENT: Å se den blå kranbilen uten Kjell Lien bak rattet, blir rart for mange. Men Ronny Salvesen sier at arven nå føres videre. Selv telefonnum­meret blir med.
 ??  ?? VELKJENT: På dette bildet fra 2012 sjøsetter Kjell Lien (til venstre) den 23 fots store Wiksten-sjarken til båteier Jan Vold. Nå overtar Liens nevø Ronny Salvesen, og Helge Olsson, jobbene.
VELKJENT: På dette bildet fra 2012 sjøsetter Kjell Lien (til venstre) den 23 fots store Wiksten-sjarken til båteier Jan Vold. Nå overtar Liens nevø Ronny Salvesen, og Helge Olsson, jobbene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway