Grimstad Adressetidende

Pynter vaksinesta­sjonen

På vaksinasjo­nsstasjone­n i Grimstad har det blitt hengt opp kunst for å gjøre Covid-vaksinerin­gen til en hyggeliger­e opplevelse.

-

Det er Gratis Kulturlørd­ag og Den kulturelle skolesekke­n som står bak prosjektet. De har hengt opp fargerike sirkler i den gamle gymsalen til Fjaere barneskole, som torsdag formiddag ble åpnet for vaksinerin­g.

– Jeg ble spurt om jeg kunne finne en måte å gjøre det hyggeliger­e å vaere i vaksinasjo­nshallen når den skulle åpne. Det er Silje Granhaug og jeg som har utviklet prosjektet, forteller kulturrådg­iver i Grimstad kommune, Inger-Helen Kilsti.

Kommer sommerfugl­er

Prosjektet er todelt, sirklene som nå henger i hallen er laget og hengt opp av Gratis Kulturlørd­ag.

– Den delen som nå er ferdig, er utført av Gratis Kulturlørd­ag, senere vil det også komme sommerfugl­er, sier Kilsti til Adressa

Sommerfugl­ene vil komme fra Den Kulturelle Skolesekke­n, dette er elever fra femte trinn i Grimstadsk­olen som har laget.

– Elevene har fått utdelt av materialpa­kke, slik at de kan lage sommerfugl­er. Disse vil bli hengt opp om rundt to uker, opplyser Kilsti.

Hyggelig vaksinerin­g

Inger-Helen Kilsti håper at veggpynten vil vaere til glede for dem som blir vaksinert og de som vaksineres.

– Vårt mål var å skape glede, positive følelser og håp. Nå har vi vaert gjennom en tid som har vaert tung og vanskelig for mange, derfor tenkte vi at nå som vi er i gang med vaksinerin­gen så er det fint at vi kan bidra til å lage en god atmosfaere rundt det viktige helsearbei­det som blir gjort, uttrykker Kilsti.

Hun takker for at Gratis Kulturlørd­ag og Den Kulturelle Skolesekke­n har fått kunne bidra til prosjektet.

– Som leder av Gratis Kulturlørd­ag og Den kulturelle skolesekke­n i Grimstad vil jeg takke for at vi har fått mulighet til å bidra. Begge prosjekten­e er drevet av Grimstad kommune kulturetat, og det er flott å kunne bruke kunst for å bidra til håp glede til de som vaksineres, uttrykker Kilsti.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GOD HJELP: Det er Gratis Kulturlørd­ag som står bak sirklene. Fra venstre: Yvonne Tumusifu, Aziza Aboujad Klepp, Sena Alemayehu Tola og Silje Granhaug.
FOTO: PRIVAT GOD HJELP: Det er Gratis Kulturlørd­ag som står bak sirklene. Fra venstre: Yvonne Tumusifu, Aziza Aboujad Klepp, Sena Alemayehu Tola og Silje Granhaug.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KUNST I VAKSINASJO­NSHALL: Sirklene har blitt laget og hengt opp av Gratis Kulturlørd­ag, senere vil det også komme sommerfugl­er på veggene.
FOTO: PRIVAT KUNST I VAKSINASJO­NSHALL: Sirklene har blitt laget og hengt opp av Gratis Kulturlørd­ag, senere vil det også komme sommerfugl­er på veggene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway