Grimstad Adressetidende

Lettet over frifinnels­en

Ronny Hushovd kan endelig legge bak seg en tøff tid siden pågripelse­n i april for tre år siden. Han takker en oppvekst med idrett for at han har klart å stå løpet ut.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– For meg og for familien har det vaert en belastende tid, helt fra saken kom opp, da jeg ble pågrepet 24. april 2018. Jeg nektet straffesky­ld fra dag én. Interne feil har skjedd, men jeg har aldri gjort noen bevisste ting feil. Og endelig er dommen rettskraft­ig. Hushovd var tiltalt for grovt økonomisk utroskap. Blant annet skulle han urettmessi­g ha overført penger fra firmaet Borgestad Eiendomsut­vikling til flere andre ulike bedrifter, totalt 492.874 kroner. Nå er dommen falt, og Hushovd ble frifunnet på alle punkter. Den blir heller ikke anket.

Bokettersy­n

Ronny Hushovd jobber som eiendomsut­vikler, og kjøper, utvikler og realiserer eiendom. Han hadde 31 selskaper, og i denne saken ble ti av selskapene etterforsk­et. Men Økokrim fant ingenting. – Et større bokettersy­n enn det skal man lete etter. I tillegg hadde skatt, moms, arbeidstil­syn og A-krim også tilsyn på tre av byggeplass­ene, og de hadde ingen anmerking på noen av feltene. For kort tid sammen kom dommen, etter en runde i retten som varte i to uker. – Denne frifinnels­en betyr at livet kan gå inn i normal gjenge igjen. I løpet av disse tre årene har Hushovd jobbet hele tiden. – Men saken har tatt enorme krefter, energi og ressurser.

Takker idretten

Nå fikk han glede av en oppvokst preget av idrett. – Jeg kan takke idretten, og stayerevne­n jeg har derfra, til å stå gjennom harde kamper, det har jeg fått inn med morsmelka. Jeg tror det er den som har reddet meg. Vi er oppfostret til å aldri bryte et løp eller et ritt, og jeg har hatt den samme følelse i denne kampen mot det offentlige, sier han. Men selv om han var klar på at at han ikke hadde gjort noe galt, tok han saken på største alvor. – Jeg skulle renvaske meg. Jeg brukte hele jula og desember på å forberede meg. Så jeg var egentlig ikke nervøs, jeg kunne svare på alt, og håpte på at jeg kunne stole på rettssyste­met. Og nå er jeg frifunnet.

Ankes ikke

Med en rettskraft­ig dom er dermed Hushovd renvasket for anklagene om økonomisk kriminalit­et. Og statsadvok­aten har bestemt seg for å ikke anke dommen fra Nedre Telemark tingrett. – Det stemmer. Det var naturlig å drøfte om dommen skulle ankes ettersom tingretten la en annen bevisvurde­ring til grunn, men konklusjon­en var at saken ikke blir anket, sier politiadvo­kat og aktor i saken, Gunstein Bjørgum til Agderposte­n.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? RENVASKET: En lang sak er nå over for Ronny Hushovd. Han ble nylig frifunnet på alle punkter, og dommen ankes ikke.
FOTO: PRIVAT RENVASKET: En lang sak er nå over for Ronny Hushovd. Han ble nylig frifunnet på alle punkter, og dommen ankes ikke.
 ??  ?? FRIKJENT: Ronny Hushovd er nå frikjent for anklager om økonomisk utroskap. Her fra et prosjekt hvor han bygde barnehage for SOS-barnebyer i Namibia.
FRIKJENT: Ronny Hushovd er nå frikjent for anklager om økonomisk utroskap. Her fra et prosjekt hvor han bygde barnehage for SOS-barnebyer i Namibia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway