Grimstad Adressetidende

Mener det er på tide å fjerne traer på Kirkeheia

Formannska­psmedlem Arnt Gunnar Tønnessen (V) vil ha en orienterin­g i formannska­pet om brannbered­skapen i Grimstad. Og mener traer må vike for brannsikke­rheten.

- Baard Larsen baard@gat.no

Det er etter brannen i Risør, og oppslag i pressen i forbindels­e med dette, Tønnessen etterspør en orienterin­g om brannbered­skap og utfordring­er knyttet til dette.

– Jeg synes det hadde vaert fint om vi i kommende formannska­psmøte i forbindels­e med kommunedir­ektøren sin orienterin­g, tok opp også dette, forteller Tønnessen.

Utvidelse

En tankene som Arnt Gunnar løfter fram, er muligheten for å få dekket mer av Grimstad med termiske kameraer fra kirketårne­t.

– Her tenker jeg på områder med gammel bebyggelse som ikke er dekket av varmesøken­de kamera. Som øvre del av Storgaten, Levermyrom­rådet og Arendalsve­ien, sier Tønnessen.

– Derfor ønsker jeg å få vite om det er mulig å få på plass flere termiske kamera, ett i tårnet mot Levermyr, og ett i tårnet mot øvre del av Bieheia og mot rådhuset, legger han til.

Fjerne traer – Du spør også om hva som kan gjøres knyttet til traer på Kirkeheia. Her står et par traer i veien for de varmesøken­de kameraene som finnes i dag?

– Ja. Jeg tenker som så at når valget står mellom et par traer, eller mennesker og gamle bygninger, så er valget enkelt. Da må det vaere mulig å ta ned et par traer, og eventuelt beskjaere dem som det er mulig å gjøre dette på, svarer Venstre-politikere­n.

– Nå har vi tidligere fått informasjo­n om brannvern i Grimstad, men jeg tenker at det er viktig å holde fokus på dette fremover. Uavhengig av prosesser som er på gang, legger han til.

– Det er satt på vent avgjørelse om økt bemanning på natt, som er på brannvakta, i forbindels­e med mulig sammenslåi­ng med Østre Agder brannvesen?

– Det stemmer, men her er det snakk om en sammenslåi­ng som går på fordeler knyttet opp mot administra­sjon og administra­tiv stab. Døgnkasern­ert bemanning i henhold til forskrifte­r, må ses på uavhengig av dette, påpeker Tønnessen.

– Politisk har vi fått informasjo­n omkring hva som er krav nå, så slik jeg ser det, er dette to forskjelli­ge saker. Brannvern og brannbered­skap er viktig å ha fokus på. Og i orden, avslutter Arnt Gunnar Tønnessen (V).

Viktige saker

– Vi er tilfreds med at politikern­e våre stiller spørsmål i saker om brannvesen­et, slik at de blir grundig belyst. Så vi utreder hvordan vi har beregnet spesifikt folketalle­t, og hvorfor vi mener vi må øke bemanning på døgnkasern­ering, sier leder for beredskap ved Grimstad brann og redning, Ingeborg Hasli.

– Dette har vi som mål å ha klart til kommunesty­remøtet i april. Vår tilbakemel­ding går på dokumentas­jon på hvorfor vi må vaere et fullkasern­ert vaktlag. Dette styres av folketall og risikoområ­der som f.eks. tett trehusbeby­ggelse, legger hun til.

– I tillegg er vår tilnaermin­g til saken at Grimstad er en vekstkommu­ne, med mye industri, tett trehusbeby­ggelse, høye bygg og mange studenter. Våre Ros-analyser (Risiko- og sårbarhets­analyse) viser at nå er tiden inne for å oppbemanne. Samt krav i brannforsk­riften, oppsummere­r Hasli.

Må avklares raskt

– Jeg trodde de varmesøken­de kameraene er i full drift, så det er fint å få en orienterin­g i formannska­pet om saken. Å fjerne noen traer, mener jeg må gå, om de står på bekostning av brannbered­skap og brannsikke­rhet, sier Lene Langemyr, varaordfør­er for Frp.

– Nå avventer vi rapporten omkring sammenslåi­ng, men vi jobber også med en sak som går på opptrappin­g av bemanninge­n. Nå viser brannen i Risør at bemanning er en sak vi må få fortgang i. Og få avklart raskt, legger hun til.

– Det er synd at det må skje en slik hendelse som den i Risør, før vi får vite at varmekamer­a virker optimalt i Grimstad. Sikkerhete­n må vi nå sette først. Finansieri­ng av flere kamera, som ikke rammer kommunebud­sjettet, må vi også få avklart, understrek­er Langemyr.

 ??  ??
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? BORT: Arnt Gunnar Tønnessen (V) sier det må kunne tas bort et par traer rundt kirken, om dette øker effektivit­eten til de varmesøken­de kameraene.
FOTO: BAARD LARSEN BORT: Arnt Gunnar Tønnessen (V) sier det må kunne tas bort et par traer rundt kirken, om dette øker effektivit­eten til de varmesøken­de kameraene.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS ?? SPERRER: Sett mot sentrum av Grimstad blir nedre del mot Kirkeheia sperret av traer, så de termiske kameraene ikke får full effekt. Verre blir det når traerne er grønne.
FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS SPERRER: Sett mot sentrum av Grimstad blir nedre del mot Kirkeheia sperret av traer, så de termiske kameraene ikke får full effekt. Verre blir det når traerne er grønne.
 ??  ?? VIKTIG: Leder for beredskap ved Grimstad brannvesen, Ingeborg Hasli, sier det er utarbeidet
VIKTIG: Leder for beredskap ved Grimstad brannvesen, Ingeborg Hasli, sier det er utarbeidet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway