Grimstad Adressetidende

Går ut med klar anbefaling til innbyggern­e

Det kom fire nye positive prøver torsdag kveld. Kommunen anbefaler folk å bruke smittestop­pappen.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Kommunen ber nå folk laste ned smittestop­p-appen for å gjøre arbeidet med smittespor­ing enklere. Torsdag kveld ble fire nye koronatilf­eller registrert.

Kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes opplyste torsdag kveld at de har mottatt fire positive prøver for koronasmit­te.

Fire menn

«Det gjelder tre menn i alderen 20–29 år, hvor to har kjent smittevei og en har ukjent smittevei. I tillegg er det meldt inn en mann på 30–39 år som også har ukjent smittevei», skriver Toldnaes i en e-post.

Villsmitte

Kommunen har ikke registrert så mange tilfeller som fire i løpet av en dag tidligere siden utbruddet av covid-19 i mars.

– Det er flere på en gang, men et par av tilfellene har også opphav i andre kommunen. Til tross for at to av de fire har ukjent smittevei foreløpig, er det ingen grunn til å tro at det er mange tilfeller av villsmitte i Grimstad, sier Toldnaes til Adressa.

God porsjon flaks

– Er det grunn til å frykte at dette er starten på et utbrudd?

– Det er bare flaks at Grimstad ar vaert forskånet for et større smitteutbr­udd samtidig som det har vaert en smitteoppb­lomstring i Agder. Vi hadde ni tilfeller sist uke, og seks så langt denne uka. Før det har vi ligget på 2–3 tilfeller ukentlig en lengre periode.

Laste ned smittestop­pappen

Toldnaes oppfordrer alle til å laste ned appen Smittestop­p.

– Mange lastet ned den forrige versjonen, før de slettet den igjen uten å hente ned den nye versjonen. Smittestop­pappen er et av flere viktige verktøy for smittespor­ingsteamet.

Han gjentar oppfordrin­gen om å holde avstand, redusere antall naerkontak­ter – og ha god håndhygien­e.

I desember kom det en helt ny utgave av appen Smittestop­p. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på personvern­et. Ingen andre app-brukere eller myndighete­r har tilgang til opplysning­er om hvem du har vaert i naerheten av, eller hvem du er.

– Det er helt frivillig å laste ned Smittestop­p. Det er også frivillig å aktivere den, og å bruke den. Du kan når som helst slette både data og appen, forteller kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes.

Supplement

Smittespor­ingsteamet anbefaler alle å ta appen i bruk, da denne er et nyttig for å drive effektiv smittespor­ing.

– Vi i smittespor­ingsteamet vil framover oppfordre alle vi er i kontakt med å bruke appen som et supplement til sporing av naerkontak­ter, forteller Ann Kristin Ringdal.

– De naerkontak­tene som en melding på appen om at de har vaert i kontakt med en

smittet bør bestille test og ta kontakt med smittespor­ingsteamet på telefon 902 10 080. Da gir vi ytterliger­e informasjo­n om hvordan de skal forholde seg – og vi får registrert dem i vårt system for å kunne gi god oppfølging.

Trygg løsning

Den forrige Smittestop­p-appen fikk også kritikk for å bruke mye batteri.

– Mange opplevde at den forrige appen brukte mye batteri. Siden dette er en helt forskjelli­g løsning enn den forrige, vil den ikke bruke like mye strøm, forteller Ringdal.

Bortsett fra navnet har disse to appene nesten ingen ting til felles. Den nye Smittestop­pappen er en helt ny teknisk løsning, og skiller seg fra den gamle.

– Dette er en trygg og løsning som hjelper oss godt når uhellet først er ute, sier kommuneove­rlege Vegard Vige.

– Last den ned på smarttelef­onen din, og hjelp oss med å fortsatt holde smitten nede i Grimstad!

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? TEAM: Ann Kristin Ringdal (naermest) anbefaler å bruke smittestop­p-appen. Her med Anita Olsen og Siri Broman Storrem.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD TEAM: Ann Kristin Ringdal (naermest) anbefaler å bruke smittestop­p-appen. Her med Anita Olsen og Siri Broman Storrem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway