Grimstad Adressetidende

Bobiler ikke ønsket i byen?

-

➤ Sist sommer var Gundershol­men pakket med bobilturis­ter. Bilene sto på rekke og rad, til tross for at det ikke var lov. Kommunens folk valgte likevel ikke å håndheve forbudet og jage dem vekk. Det var klokt, for de besøkende gjorde ikke noen fortred. Snarere bidro de til handelen i byen, selv om de ikke overnattet på en av campingpla­ssene, der man helst vil ha dem.

➤ Bobilturis­men vokser raskt. Og med fortsatte koronarest­riksjoner, vil nok de fleste norske bobiler ta turen rundt i eget land. Deriblant til Sørlandet. Men Grimstad risikerer å stå uten et lavterskel­tilbud til denne gruppen. Kommunedir­ektøren går inn for å stenge Gundershol­men for bobilet og for publikum. En av årsakene er hensynet til kommunens campingpla­sser.

➤ I likhet med kommunen ønsker vi at campingpla­ssene skal bli mye besøkt av sommergjes­ter. Også dem som kommer med bobil. Men samtidig er det ganske klart at det er et segment som ikke ønsker å parkere bobilen på camping. De har og vil bruke fasilitete­ne i egen bil, og ellers vaere turist i byen - og det sentrumsna­ert. De ønsker primaert et sted å stå, og det må de selvsagt vaere innstilt på å betale for.

➤ Men vi er redd denne gruppa reiser forbi Grimstad og heller til Lillesand og andre steder som legger bedre til rette. Det tror vi ikke turistbyen Grimstad er tjent med. Derfor bør kommunen se på muligheten for å etablere et enkelt og sentrumsna­ert tilbud for dem.

 ??  ?? ENKELT: Ikke alle vil ta inn på en campingpla­ss for å parkere bobilen sin.
ENKELT: Ikke alle vil ta inn på en campingpla­ss for å parkere bobilen sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway