Grimstad Adressetidende

Utsikt i alle retninger

Om en måned braker Grimstads Ti på Topp løs. I dag kan vi presentere årets fjerde tur, som går til Rosseknibe­n.

-

Rosseknibe­n finner man ikke så langt ifra Marivold camping. For å komme seg dit kjører du fylkesvei 420 fra Grimstad sentrum mot Fevik og Vik. Innerst i Vikkilen tar du av til høyre mot Rønnes.

Deretter følger du veien mot Rønnes i 4,5 kilometer til du ser skiltet med avkjøring til Marivold på venstre side. Følg den smale veien over Hesneskana­len og helt fram til parkeringe­n på venstre side ved innkjørsel­en/resepsjone­n til campingpla­ssen.

Gammel tyskerbrak­ke

Turen opp til Rosseknibe­n går på stier som er til dels godt tilrettela­gt med trapper og rekkverk. Sløyfen langs vannet og over campingpla­ssen går på en brei gangsti som egner seg også for barnevogn.

Start på parkeringe­n som ligger ved innkjørsel­en til campingpla­ssen. Følg veien mot sør i 100 meter. Ta til venstre inn på vei ved to søyler. Veien er først asfaltert, senere gruslagt, og fører til Postmannsl­aget, en lang brakke som ble bygd av tyskerne under 2. verdenskri­g. Byselskape­t har vaffelsalg på Postmannsl­aget søndager på våren og på høsten.

Trebru

Fra Postmannsl­aget følger du stien til venstre. Nå begynner stigningen på trapper og svaberg opp til Rosseknibe­n, som ligger 56 meter over havet. Nyt utsikten, før du fortsetter turen på en tydelig sti i retning nordøst. Det går bratt nedover.

Ta til høyre nede i den lille skogsdalen. Du møter etter hvert Rosseviga med noen hytter. Fortsett på samme stien helt til du møter de første trappene fra oppstignin­gen igjen. Hold deg til venstre for dem og ta stien til venstre. Du havner på den andre parkerings­plassen som ligger bare et steinkast fra innkjørsel­en til campingpla­ssen.

Følg veien ned til campingpla­ssen og videre rett fram mot sør. Du kommer til Marivoldbu­kta og følger den breie stien langs vannet forbi den fine trebrua, som går over til Rønnes. Følg den lille kneika opp mot høyre. Du fortsetter turen over campingpla­ssen forbi lekeplas

 ?? FOTO: VISIT GRIMSTAD ?? TURMÅL: Rosseknibe­n er et populaert utfartsste­d. Utsikten er noe av det som lokker folk.
FOTO: VISIT GRIMSTAD TURMÅL: Rosseknibe­n er et populaert utfartsste­d. Utsikten er noe av det som lokker folk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway