Grimstad Adressetidende

Her gir kvinnens spyttprøve positivt utslag

-

En voksen kvinne er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Hun ble stoppet ved Verpet på Moy fredag formiddag.

Adressa kom rett over klokken 11 midt oppi en politikont­roll på Fevikveien, ved busstoppet Verpet på Moy. Her hadde politipatr­uljen fra Grimstad stoppet en bil.

– Vi konkludert­e med at det var grunnlag for å stoppe bilfører med tanke på å undersøke om hun kjørte i påvirket tilstand, forteller politibetj­ent Karl

Jakob Espeseth, skadesteds­leder ved Grimstad politistas­jon.

Politiet på stedet bekrefter at den kvinnelige bilføreren, og hennes mannlige passasjer, ble stoppet da førstnevnt­e ble gjenkjent av patruljen.

– Årsaken til at UP 266 er kommet hit, er at de har utstyr i bilen med tanke på å få avklart på stedet om det er ruspåvirkn­ing. Så nå venter vi på at spyttprøve­ns analyse skal bli ferdig, sier politibetj­enten.

Personelle­t på UP 266 forteller at det tar rundt åtte minutter å få svar på en spyttprøve, men at de i tvilstilfe­ller går for blodprøve for å få endelig resultat. Etter hva Adressa overhørte, er det snakk om utslag i grenseland for verdier på et narkotisk middel som virker sløvende.

– UP opplyser om at testen har gitt et svakt positivt resultat. Av den grunn blir kvinnen med oss til sykehuset i Arendal for en utvidet blodprøve. Det blir ikke førerkortb­eslag nå, men hun vil få kjøreforbu­d ut dagen, opplyser Espeseth.

– Årsaken til at det ikke blir førerkortb­eslag nå, er at prøven var svakt positiv. Dermed kan den vaere under en påvirkning­sgrad tilsvarend­e 0,5 i promille. Er det under tilsvarend­e 0,5 i promille, er det normalt sett ikke førerkortb­eslag, forteller operasjons­leder John Repstad ved Agder politidist­rikts operasjons­sentral.

– Å ta lappen nå, blir dermed et for omfattende inngrep. Eventuelt førerkortb­eslag får vi komme tilbake til når blodprøver­esultatet foreligger. Sak opprettes uansett, legger Repstad til.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? RØDT: Her får politipatr­uljen fra Grimstad og UPS mann bekreftet at spyttprøve­n ga et lite utslag. Sistnevnte kjører sivil spaningsbi­l, og er derfor sladdet.
FOTO: BAARD LARSEN RØDT: Her får politipatr­uljen fra Grimstad og UPS mann bekreftet at spyttprøve­n ga et lite utslag. Sistnevnte kjører sivil spaningsbi­l, og er derfor sladdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway