Grimstad Adressetidende

Mener statsdvoka­ten burde tilbakevis­t klare feil

-

Ada Sofie Austegard ønsker sammen med Klara Sløgedal at Viggo Kristianse­n må gjennom en full ny rettssak etter at det er bestemt at han får sin sak gjenåpnet.

Nylig ble det klart at den ene av de to dømte etter drapene i Baneheia får prøvd sin sak på ny. Viggo Kristianse­n sitter fortsatt i forvaring etter at han sammen med Jan Helge Andersen ble dømt for voldtekt og drap av Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen, men Kristianse­n får nå altså saken mot seg gjenåpnet. Ada Sofie Austegard og Klara Sløgedal er mødrene til de to drepte jentene. De sier nå til NRK at de håper utfallet av gjenåpning­en blir en ny rettssak, mens en ren frifinnels­e ville vaere det verst tenkelige utfallet.

Mødrene fulgte rettssaken­e i byretten i 2001 og lagmannsre­tten i 2002. Nå forbereder de seg igjen på tunge dager på tilhørerbe­nken, for begge vil også vaere til stede i en eventuell ny rettssak.

– Vi har ikke noe annet valg. Vi må tåle det, sier Austegard til NRK.

Påtalemynd­igheten har nå til vurdering om de skal gå inn for frifinnels­e og løslatelse av Kristianse­n, eller om det blir ny rettssak om drapene i Baneheia.

Austegard og Sløgedal mener omtalen av Baneheia-saken lenge har vaert ensidig og ubalansert. Til NRK sier de se at de synes det er tungt å stille opp selv, og at de savner en tydeligere stemme fra påtalemynd­igheten.

– Jeg skulle ønske at statsadvok­aten var mer på, og hadde gått ut på en kortfattet og saklig måte og tilbakevis­te helt klare feil som har blitt en sannhet, sier Austegard.

– Når Viggo Kristianse­n og hans støttespil­lere er gitt en mikrofon som har skapt et så ubalansert bilde i media, blir vi nødt til å reagere, sier Sløgedal.

De frykter konsekvens­en av at opplysning­er utelates i omtale av saken.

– Det er sterkt bekymrings­fullt. Det er mange som er skråsikre på at Viggo Kristianse­n er uskyldig dømt, men der har vi en annen oppfatning, sier Austegard.

 ?? ARKIVFOTO ?? ETTERLATT: Ada Sofie Austegard ønsker ny rettssak om Baneheia-drapene etter at saken til Viggo Kristianse­n er bestemt gjenåpnet.
ARKIVFOTO ETTERLATT: Ada Sofie Austegard ønsker ny rettssak om Baneheia-drapene etter at saken til Viggo Kristianse­n er bestemt gjenåpnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway