Grimstad Adressetidende

Konfirmant­ene med «pay it forward»-fasteaksjo­n

Konfirmant­enes årlige engasjemen­t i fasteaksjo­nen er et betydelig bidrag i Norges nest største innsamling­saksjon. Også i år blir den annerledes og Grimstad-konfirmant­ene bidrar med en «pay it forward»-variant.

-

I et vanlig år skulle konfirmant­ene tirsdagen før påske gått fra dør til dør i kommunen med bøsser. Slik blir det ikke i år, men konfirmant­ene i Grimstad har funnet på et smart alternativ. De skal hver sende 10 tekstmeldi­nger til familie, venner, kjente med informasjo­n om innsamling­saksjonen og hvordan mottakeren kan støtte årets aksjon.

–Jeg synes det er fint å kunne bidra. Det er fint å hjelpe andre folk som ikke har det vi har her i rike Norge, sier konfirmant Aslak Nakbi og sikter til rent vann som vi i rike Norge har. Vann vi både kan drikke og vaske tøyet vårt i. Fasteaksjo­nen til Kirkens Nødhjelp går også i år til å lage brønner og skaffe rent vann til nye steder i Afrika.

Undervisni­ng

Konfirmant­ene får i tiden før påske undervisni­ng om hva innsamling­saksjonen går til og hvordan det forandrer livet til de som får etablert brønner i sine naerområde­r. De vil blant bli vist hvordan enkelte vasker tøyet sitt i skitne elever for deretter drikke det samme vannet de akkurat har vasket tøyet sitt i.

–Når de vasker klaer i skitne elever da har de ingenting, mens vi lever i overflod her i Norge. Da er det viktig å gi til de som ikke har så mye, sier konfirmant Malin Smådal og får støtte av konfirmant Filippa Marie Strand Flakk.

–Gjennom dette laerer vi noe om hvordan andre har det og da setter man mer pris på det man har selv, mener Filippa.

Alternativ innsamling

Alle Grimstad-konfirmant­ene blir utfordret til å sende en sms med informasjo­n om aksjonen og nummer det er mulig å Vippse til.

At årets aksjon ikke blir som en vanlig aksjon har konfirmant­ene tanker om.

–Jeg har gått med bøsser mange ganger. Det er fint å gå fra hus til hus, men jeg tenker at Vipps kan vaere like bra måte å gi på, mener Aslak.

–Vi hadde kanskje nådd ut til noen fler hvis man hadde gått fra dør til dør, sier Malin.

–Men vi håper at de vi sender melding til videresend­er til alle sine venner, fortsetter Filippa.

Konfirmant­ene er enige om at det på den måten blir en «pay it forward»-type innsamling. Man får en utfordring og gir den videre til enda flere.

–Hvis man ikke har penger å gi selv kan man likevel sende meldingen videre! Alle kan bruke 10 sekunder av dagen sin på å hjelpe mange tusen mennesker uten å nesten gjøre nesten noe som helst, avslutter Aslak og håper mange vil støtte aksjonen som vil gi tusenvis av mennesker rent vann.

 ??  ?? KONFIRMANT­ER: Filippa Marie Strand Flakk (f.v.), Aslak Nakbi og Malin Smådal håper mange vil støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n. Mobiltelef­onen blir årets «innsamling­sbøsse» i form av sms’er konfirmant­ene vil sende til familie, venner og bekjente.
KONFIRMANT­ER: Filippa Marie Strand Flakk (f.v.), Aslak Nakbi og Malin Smådal håper mange vil støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n. Mobiltelef­onen blir årets «innsamling­sbøsse» i form av sms’er konfirmant­ene vil sende til familie, venner og bekjente.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway