Grimstad Adressetidende

Den som har to kjortler, skal dele med den som ikke har noen …

-

B DETTE ER døperen Johannes’ ord fra Lukasevang­eliet som indirekte oversatt betyr at vi som lever i overflod, må huske på å dele med dem som ikke er like heldige som oss. Nå er kirkens fastetid godt i gang og en ting mange av oss i Grimstad forbinder med faste, er Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n. For andre år på rad blir aksjonen digital. Våre 200 konfirmant­er vil ikke gå fysisk rundt i kommunen å samle inn penger til aksjonen. Det kan likevel hende at akkurat du får en sms av en av dem med oppfordrin­g til å gi. Fasteaksjo­nen er viktigere enn noen gang i den nyere tid.

Vaksinekap­pløpet for koronavaks­inen er godt i gang og mange av verdenes rikeste land har sikret seg vaksinedos­er mangedoble­t egen befolkning, mens i følge en artikkel på nrk.no 30. januar, vil ikke verdens 85 fattigste land motta noen koronavaks­ine før i 2023.

Om du ønsker å støtte andre prosjekter enn Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n, så er det fint.

Poenget er at vi bør løfte blikket mot våre fattige søsken som ikke har noen til å stille opp for seg og de fleste av oss har mulighet til å hjelpe. Om ikke Kirkens Nødhjelp kan trylle frem vaksiner til de fattigste, så er rent vann og god hygiene et saerdeles viktig og avgjørende forebyggin­gsmiddel mot smitte av covid-19, noe som er et av deres viktigste satsingsom­råder.

Les mer på fasteaksjo­nen.no og støtt aksjonen på VIPPS til 2426 eller send SMS VANN til 2426

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway