Grimstad Adressetidende

Starter verksted for finsnekker­i

En er møbelsnekk­er, den andre tømrer. Og tredjemann selger. Nå slår de tre kameratene seg sammen. Resultatet heter Vesøya Snekkerver­ksted AS.

- Baard Larsen baard@gat.no

Kameratene har etablert Vesøya snekkerver­ksted. Jungeltele­grafen går, og allerede har de fått mange oppdrag.

Atle Forsetlund Sandberg, Trond Pedersen og Tom-André Forsetlund eier en tredjedel hver av Vesøya Snekkerver­ksted AS, som er i ferd med å gjøre klart sine nye lokaler på Bergeli på Bergemoen. Navnet har sin bakgrunn i at Forsetlund startet det hele som enkeltpers­onforetak hjemme på Vesøya for fire år siden. Og med båtbyggerh­istorien til området, landet trioen på å ta Vesøyanavn­et med videre.

I startgrope­n

– Vi har pratet litt løst om dette tidligere i år, men ting har gått litt fort unna de siste månedene. Så det ble til at vi i sommer startet opp for fullt. Nå er vi på plass i nye lokaler på Bergemoen, der vi regner med at alt er oppe og gå i månedsskif­tet august/september, forteller eiertrioen. Atle fortsetter i jobben sin ved Industritr­e AS, og skal ta seg av det administra­tive. I tillegg til å vaere daglig leder/adm. direktør og styreleder. Trond er utdannet kjemiker med fagbrev som tømrer, mens Tom-André på sin side har fagbrev som møbelsnekk­er.

– Historisk sett har jo Vesøya vaert viktig innenfor båtbygging, og Vesøya-navnet var, og er, kjent for kvalitet på håndverk. Dermed ble det til at vi tar navnet Vesøya Snekkerver­ksted med videre som AS. Her blir det fokus på håndverkst­jenester, samtidig som vi tilbyr innendørs båtopplag, forklarer Forsetlund.

Stor pågang

Selv om trioen ennå ikke har gått offisielt ut med det nye selskapet sitt, har allerede jungeltele­grafen gått. De har fått mange oppdrag, har mye prosjekter på gang, og begynner å få fylt opp båtopplage­t innendørs.

– Vi ser jo at trenden nå er at flere og flere båteiere, spesielt de med trebåter, er opptatt av å la fagfolk ta jobben med vedlikehol­d. Slik at de heller kan bruke tiden sin på familie og fritid. Vi kan tilby alt innenfor båtvedlike­hold, og leier inn fagpersone­r der dette er nødvendig, forklarer Pedersen.

– Målet er å kunne tilby et fullverdig møbel- og interiørsn­ekkeri, der lakk- og overflateb­ehandling kan tilbys. Og som nevnt båtopplag med service samt vedlikehol­d. Siden mange er blitt mer opptatt av gjenbruk, så kan vi blant annet friske opp gamle kjøkkenins­tallasjone­r, legger Sandberg til.

Trioen sier at de vil prøve å satse litt bredt i tjenesteti­lbudet, selv om detaljarbe­id har hovedfokus. Så vedlikehol­d av gamle trebåter, herunder behandling av dekk og lakkarbeid­er, er noe de gjerne tar imot. Og allerede har gjort en del på.

– Plassutnyt­telse er et annet segment jeg tror det er et godt marked for. Smarte løsninger under f.eks. trapper, med garderober. Eller skuffer integrert i trappetrin­nene. Bryggearbe­ider og hageprosje­kter er andre muligheter, sier tømreren og møbelsnekk­eren.

– Folk pusser opp som aldri før, og antallet båteiere har jo økt kraftig de siste par årene. Så vi tror at markedsseg­mentene vi sikter oss inn på, hvor det er få konkurrent­er i distriktet, er riktige, avslutter eiertrioen Atle Forsetlund Sandberg, Trond Pedersen og Tom-André Forsetlund.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN ?? Samarbeid: Atle Forsetlund Sandberg, Trond Pedersen og Tom-André Forsetlund står bak Vesøya Snekkerver­ksted AS.
ALLE FOTO: BAARD LARSEN Samarbeid: Atle Forsetlund Sandberg, Trond Pedersen og Tom-André Forsetlund står bak Vesøya Snekkerver­ksted AS.
 ??  ?? Tømrer: Trond Pedersen (bildet) er utdannet tømrer, og vil sammen med Forsetlund (møbelsnekk­er) ta seg av produksjon­en.
Tømrer: Trond Pedersen (bildet) er utdannet tømrer, og vil sammen med Forsetlund (møbelsnekk­er) ta seg av produksjon­en.
 ??  ?? Plass: Her er planen å ha innendørs båtopplag. Båtene kommer på høsten, trioen tar all jobben på vinteren, og båten fraktes ut på våren.
Plass: Her er planen å ha innendørs båtopplag. Båtene kommer på høsten, trioen tar all jobben på vinteren, og båten fraktes ut på våren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway