Grimstad Adressetidende

Mormor (76) gravde fremsykkel­en i gjen

Da sykkeltilb­udet «Sykkeljakt­en på Fevik» dukket opp tidligere i sommer, fant Turid Liltved (76) ut at tiden var inne for å grave frem sykkelen fra garasjen.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– For noen år tilbake var jeg med i en trimgjeng som syklet til Nidelv brygge og tilbake, men så fikk jeg så vondt i hendene og håndledden­e mine, som følge av at jeg har leddgikt. Jeg måtte rett og slett kutte det ut, og sykkelen min ble satt bort. Da jeg hørte datteren min og barnebarne­t mitt skulle vaere med på denne sykkeljakt­en, tenkte jeg som så, at ja, da får jeg finne fram sykkelen min igjen, og prøve å bli med, forteller hun. Etter at hun fikk vasket, og smurt sykkelen, fått litt ekstra luft i dekkene, så har den blitt flittig brukt. – Sykkelen har stått i mange år, i alle fall i fem år, så jeg lurte litt på om jeg klarte å sykle i det hele tatt. Det har gått veldig bra, og jeg har ikke kjent noe i hendene, så det å vaere med på dette har bare vaert kjempemoro. Det var deilig å få sykkelen fram igjen og kjenne at man fremdeles kan sykle, sier hun.

Deltakerbo­om

Den spreke 76-åringen har nå syklet godt over 30 turer i Sykkeljakt­en. Noen turer har hun tatt sammen med en eldre venninne hun har overtalt til å bli med, og så har det blitt flere turer sammen med datteren og barnebarne­t. – Det er veldig hyggelig å gjøre dette sammen, sier de alle tre. Yngstejent­a på 13 kan skryte av over 100 turer i årets jakt, det var ett mål å klare akkurat det. Sykkeljakt­en på Fevik har vaert et lavterskel­tilbud til hele familien, som Fevik & Omegn Cycle Club, FOCC, har arrangert. Da de ikke kunne arrangere sitt vanlige ritt i år, bestemte de seg for å lage et tilbud som alle kunne vaere med på. I hele juli har derfor folk kunnet syklet til 20 ulike poster, hovedsakel­ig i Fevik-området, hvor de kunne skanne inn en QR-kode for å registrere turen sin. Rundt 300 deltakere har vaert med på dette, og det er registrert rundt 3500 turer. – Det har vaert større deltakelse enn vi hadde forventet oss, det har vaert veldig gøy, sier Frode Novik og Stian Mjåsund. De har fått mange gode tilbakemel­dinger på initiative­t, og det er saerlig en ting folk skryter av. – Det er mange som har vaert med på dette som har bodd på Fevik i alle år, men likevel så har noen av turene gått til steder de ikke kjenner til. Det har vaert moro, sier de.

Fest og feiring

Nylig arrangerte FOCC en aldri så liten grillfest som en fin avslutning på det hele. Her delte de ut pølser og is til ivrige syklister. Premier ble det også på noen heldige, deriblant han som hadde tur nummer 3500, Karl Grøsle, som beskrives som en ringrev i sykkelmilj­øet. – Det var så klart artig å bli akkurat nummer 3500, men det var nokså tilfeldig. Det er utrolig gøy at så mange har deltatt på dette, et veldig flott tiltak, med mange flotte turer, sier han. Også folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen skryter av opplegget. Hun er imponert over det FOCC har gjort og fått til. – Det er virkelig imponerend­e det de har fått til med dette tilbudet. All aere til sykkelklub­ben som har gått litt ut av det de gjør til vanlig, og stelt i stand et lavterskel­tilbud til hele lokalbefol­kningen. Dette har vaert en gavepakke til sykkelbyen Grimstad, og jeg håper

selvsagt de fortsetter med dette neste år, sier hun. – Vi kan ikke love noe, men det har jo gitt litt mersmak. Det er moro når responsen har vaert så utrolig god, sier Frode Novik og Stian Mjåsund. De takker sponsorer som har stilt opp med premier og annet til dem, og kan fortelle Adressa noen dager etter at vi møtte dem på Fevik at vinner av hovedpremi­en, et gavekort på 5.000 kroner fra Sykkelspor­t Arendal, gikk til Michal Kocma. Ekstraprem­ien på 2.500 kroner, fra samme sponsor, gikk til Ole Refstie. De premierte også de tre personene som hadde flest registreri­nger i løpet av sykkeljakt­perioden, Willgjerd Nordseth (142 registreri­nger), Anne Cecilie Fiane (125 registreri­nger) og Celina Bang (103 registreri­nger).

 ??  ?? Sykkeljakt: Tone Liltved (42), Turid Liltvedt (76) og Celina Liltved Bang (13) syns det har vaert utrolig gøy å vaere med på Sykkeljakt­en på Fevik.
Sykkeljakt: Tone Liltved (42), Turid Liltvedt (76) og Celina Liltved Bang (13) syns det har vaert utrolig gøy å vaere med på Sykkeljakt­en på Fevik.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen skryter av initiative­t til FOCC ved blant andre Frode Novik og Stian Mjåsund.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD Folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen skryter av initiative­t til FOCC ved blant andre Frode Novik og Stian Mjåsund.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Grillmeste­re: Denne trioen sørget for god mat på grillfeste­n. F.v. Asle Johnsen, Stian Mjåsund og Frode Novik.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD Grillmeste­re: Denne trioen sørget for god mat på grillfeste­n. F.v. Asle Johnsen, Stian Mjåsund og Frode Novik.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? 3500: Karl Grøsle hadde tur nummer 3500 av alle som har vaert med. Det syns han selvsagt var stas.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD 3500: Karl Grøsle hadde tur nummer 3500 av alle som har vaert med. Det syns han selvsagt var stas.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? For alle: Sykkeljakt­en på Fevik har vaert et tilbud til hele familien. Flere generasjon­er var også på plass på grillfeste­n som ble holdt som en slags avslutning på det hele.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD For alle: Sykkeljakt­en på Fevik har vaert et tilbud til hele familien. Flere generasjon­er var også på plass på grillfeste­n som ble holdt som en slags avslutning på det hele.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway