Grimstad Adressetidende

Gir full støtte til kommuneove­rlegen

– Jeg forstår til fulle, frustrasjo­nen til vår meget dyktige kommuneove­rlege, skriver Geir Gordon Skjelbred i dette leserinnle­gget.

- Geir Gordon Skjelbred

Lesernes mening: Med

vising til kommuneove­rlege Vegard Vige sitt innlegg i denne avisa 07.08.21 – og hans frustrasjo­n over et håpløst "nyutviklet" dataprogra­m fra Norsk Helsenett, så erindrer jeg selv min oppgitthet da jeg i sin tid skulle anvende brukerport­en fra denne leverandør­en.

Jeg jobber mye

på egen PC, med mange ulike programmer og registrere­r store forskjelle­r på funksjonal­itet, kvalitet og brukervenn­lighet fra ulike leverandør­er.

Min erfaring med

ovennevnte etats databruker­løsning var skuffende. Lite og mangelfull veiledning, uferdig og lite brukervenn­lig, hvis det i det hele tatt virker.

Jeg forstår derfor

til fulle, frustrasjo­nen til vår meget dyktige kommuneove­rlege som i tillegg til alle mulige koronarela­terte oppgave, nå konfronter­es med fjernplass­erte byråkrater som plundrer med å sette sammen lite brukbare dataprogra­mmer, som tydeligvis ikke virker, eller er altfor tungvinte å anvende, siden lokale

IT-folk også må resignere.

Det er absolutt

ingen oppgave for kommuneove­rlegen å vaere "salderings­post" for de i direktorat­et som ikke er i stand til å levere brukbare, raske og brukervenn­lige dataløsnin­ger for oppgaver de selv forventer utført av kommunens helsetjene­ste. Det er altfor lettvint å sitte i direktorat­et og håpe at "dette får vi prøve, så får vi bare se hva som skjer" – som er et ganske kjent atferdsmøn­ster i statlig og kommunal virksomhet. All heder til våre utmerkede kommunale helsearbei­dere og vår kommuneove­rlege.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Støtte: Geir Gordon Skjelbred gir i dette leserinnle­gget ros til kommuneove­rlege Vegard Vige.
FOTO: PRIVAT Støtte: Geir Gordon Skjelbred gir i dette leserinnle­gget ros til kommuneove­rlege Vegard Vige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway