Grimstad Adressetidende

Marianne får gjev pris som tillitsval­gt i kommunen

Norsk Ergoterape­utforbund har tildelt Tillitsval­gtprisen 2021 til Marianne Boye i Grimstad kommune.

-

Under Ergoterape­utene Sør sitt årsmøte i Kristiansa­nd tirsdag kveld, ble Marianne Boye, forbundets tillitsval­gt i Grimstad kommune, overrasket med Tillitsval­gtprisen 2021.

Urolige tider

Forbundet mener det har vaert urolige og belastende å vaere ergoterape­ut og tillitsval­gt i Grimstad kommune. Trusselen om oppsigelse­r og 20 prosent kutt i budsjetten­e har hengt over medlemmene, påpeker de.

– I denne situasjone­n har Marianne vaert som en klippe, kjempet ergoterape­utenes sak og fått frem hvor viktige vi er for kommunen slik at det ikke var en eneste ergoterape­ut som mistet jobben. I årets budsjett ble det i stedet foreslått at det trengs flere ergoterape­uter i Grimstad kommune, fortalte forbundsle­der i Norsk Ergoterape­utforbund,

Tove Holst Skyer, forsamling­en.

– Marianne er en ergoterape­ut som er utrolig dyktig i faget sitt, sier Maria Knudsen Selde, som foreslo sin tillitsval­gt til prisen.

– Marianne holdt motet vårt oppe hele veien. Var ting tungt og vanskelig så har hun hele veien gitt oss gløden til å fortsette og stå på for jobben vi er så glad i. Marianne er utrolig dyktig, sterk og omtenksom. Gjennom dette året har hun fått til utrolig mye i en tøff tid. Jeg er stolt av å kunne kalle Marianne for min tillitsval­gt, slår medlemmet Knudsen Selde fast.

Første fra Agder

Boye er den tiende i rekken, men den første fra Agder, som mottar tillitsval­gtprisen.

Tillitsval­gtprisen deles ut til et medlem av Norsk Ergoterape­utforbund som har gjort vesentlig innsats som tillitsval­gt. Årets tillitsval­gte kan ha utmerket seg gjennom for eksempel:

– Langsiktig arbeid for å fremme ergoterape­uters vilkår og betingelse­r

– Å vaere en viktig rollemodel­l for kollegaer og andre tillitsval­gte

– Svaert god forståelse for sammenheng­en mellom ergoterapi som fag og betingelse­r i arbeidsliv­et

– Har stått i spesielt krevende prosesser på vegne av sine medlemmer

– Har utvist mot og handlekraf­t i krevende saker eller prosesser på vegne av sine medlemmer.

– Har gjort en saerlig innsats for å aktivere, rekruttere og beholde medlemmer

Til inspirasjo­n for alle våre tillitsval­gte

– Forbundsst­yret mener at Marianne Boye har gjort en vesentlig innsats som tillitsval­gt, og tilfredsst­iller de fleste av disse punktene. At du ikke har lang fartstid som tillitsval­gt gjør det desto mer imponerend­e at du har lyktes så godt i en spesielt krevende situasjon. Jeg håper innsatsen din kan inspirere alle våre tillitsval­gte, for evnen til å kommuniser­e hvorfor ergoterapi er viktig, er nøkkelen til svaert mye i hverdagen som tillitsval­gt. Det er derfor med stor glede at jeg tildeler deg Tillitsval­gtprisen 2021, sa en rørt forbundsle­der, og overrakte diplom, glassfat og blomster til prisvinner­en.

 ?? FOTO: KATHRINE FAERESTRAN­D ?? Gjev pris: Marianne Boye, forbundets tillitsval­gte i Grimstad kommune, ble overrasket med Tillitsval­gtprisen 2021.
FOTO: KATHRINE FAERESTRAN­D Gjev pris: Marianne Boye, forbundets tillitsval­gte i Grimstad kommune, ble overrasket med Tillitsval­gtprisen 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway