Grimstad Adressetidende

Letter på sløret til nye Odden senteret

Havutsikt, riktige butikker og konsepter, restaurant­er og søndagsåpe­nt om sommeren er noen av tingene som skal sørge for at folk vil ta turen til nye Oddensente­ret.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Byggingen er rute. Vi er ikke bare opptatt av å bygge et kjøpesente­r, men vi ønsker å bygge møteplasse­r med forskjelli­ge soner hvor folk kan samles, samtidig legge til rette for en god handel og sosiale opplevelse­r. Vi i Scala ønsker å bygge våre sentre med bruk av naturlige materialer som stål og treverk, og lage et varmere senter, sier eiendomssj­ef i Scala eiendom, Mathias Svoren. Det er Radius design som er deres interiørar­kitekt, og som har fått ansvaret med å lage et «varmt og moderne Oddensente­r», ifølge utbygger. – Senteret skal gjennom en total transforma­sjon, og folk vil ikke kjenne seg igjen. Alt er planlagt 100 prosent ferdig i løpet av oktober neste år. Den nye delen av senteret åpner juni/juli, sier Svoren.

Store endringer

Det vil bli endringer i dagens utforming av senteret, nye trapper og et par nye rulletrapp­er. Det skal også ryddes mer opp i siktlinjen­e, slik at det er mulig å se fra den ene enden av senteret og over til den andre for å få god oversikt. Det skal også ryddes opp i mye av den gamle tekniske infrastruk­turen, som har vaert der siden 1970-tallet. – Det vil bli et moderne kjøpesente­r, som skal komme Grimstads befolkning til gode. Vi skal skape Sørlandets hyggeligst­e handleoppl­evelse. Sørlandsse­nteret og Stoa er destinasjo­ner i seg selv, men Odden skal stå frem som det hyggeligst­e stedet, hvor man kan gjøre unna daglig handel og senke skuldrene. Målet er å etablere flere sosiale soner hvor man kan sette seg ned ta en matbit. Det blir et fint uteområde, ny brygge, og man får hav og båtliv rett inn i sjela. Senteret skal vaere oversiktli­g og greit uansett hvor man parkerer, sier Svoren. Målet med restaurant­arealene er at det skal vaere åpent hver eneste dag, også søndager. Det skal fungere med både dag- og kveldsbeve­rtning. – Vi har ikke landet på konsept enda, men det skal bli attraktive steder å spise. Beliggenhe­ten vil jo vaere en av de mest attraktive i byen, med havutsikt og tett på bryggen. Oddens styrke er at det er sjeldent å finne et handlesent­er som ligger så tett på sjøen, som er intime, med god oversikt.

Det er sjeldent i norsk målestokk. Det er alle muligheter til å få folk til å trekke hit. Og vi har butikker og konsepter vi gleder oss til å slippe fremover, sier Svoren. Han forteller at Odden skal ha et bredt nok tilbud til at man slipper å dra videre til andre steder, og folk skal holde Odden og Grimstad som et sted der det er hyggelig å dra til. – Oddensente­ret skal vaere stedet hvor besøkende finner det en trenger i hverdagen. Vi vil også få by og senter til å spille sammen. Vi ser på Odden som en del av sentrum, og derfor ser vi på det med å gjøre også senteret søndagsåpe­nt om sommeren. Det er politisk, men vi vil ta opp denne ballen, for at Grimstad skal bli en enda mer aktuell sørlandsby i fellesferi­en, sier Svoren.

 ?? ?? Forandring­er: Dronebilde­ne av Oddensente­ret og utbygginge­n, tatt 13. oktober 2021, viser at det går raskt unna med arbeidene.
Forandring­er: Dronebilde­ne av Oddensente­ret og utbygginge­n, tatt 13. oktober 2021, viser at det går raskt unna med arbeidene.
 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN ?? Møteplasse­r: På det nye Oddensente­ret skal det legges til rette for flere møteplasse­r.
FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN Møteplasse­r: På det nye Oddensente­ret skal det legges til rette for flere møteplasse­r.
 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN ?? Moderne: Oddensente­ret skal bli et mer intimt og varmere senter med gode møteplasse­r og moderne interiør.
FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN Moderne: Oddensente­ret skal bli et mer intimt og varmere senter med gode møteplasse­r og moderne interiør.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS ??
FOTO: BAARD LARSEN/HOMDAL & LARSEN AS
 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN ?? Illustrasj­oner: Slik kan det bli seende ut når senteret er klart. Utbyggerne presiserer at dette er det er illustrasj­oner og at endringer kan forekomme. Butikknavn­ene er av illustrati­v karakter, og illustrere­r ikke nødvendigv­is butikkenes reelle plassering­er.
FOTO: ILLUSTRASJ­ONER RADIUS DESIGN Illustrasj­oner: Slik kan det bli seende ut når senteret er klart. Utbyggerne presiserer at dette er det er illustrasj­oner og at endringer kan forekomme. Butikknavn­ene er av illustrati­v karakter, og illustrere­r ikke nødvendigv­is butikkenes reelle plassering­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway