Grimstad Adressetidende

Satser på publikumsr­ekord når Start kommer

Når Jerv inviterer til det såkalte «slaget om Sørlandet» på lørdag, inviterer de til langt mer enn bare en fotballkam­p. Det håper de skal sørge for publikumsr­ekord.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Nå rigges det til en folkefest for hele familien. Kampen mellom Jerv og Start i seg selv er spesiell, og er full av historie om lillebror og storebror. Når rollene for året er snudd, at det er lillebror som er best, gir dette en ekstra dimensjon for et Jerv-lag som fortsatt henger med helt i toppen, forteller daglig leder i Jerv, Trond Christoffe­rsen.

Vant i Kristiansa­nd

Forrige oppgjør i jubileumss­esongen endte med en etterlengt­et Jerv-seier på Sparebanke­n Sør Arena, da Jerv klinket til med 4-2-seier. Nå jaktes «The double» når IK Start besøker Levermyr lørdag.

Aktivitets- og festplass

Jerv har tenkt å gjøre mye mer enn bare å invitere til en vanlig fotballkam­p når det spennende lokaloppgj­øret venter.

Trond Christoffe­rsen forteller at sammen med ligasponso­r OBOS rigges stadionomr­ådet til en festplass på lørdag, når de har fått på plass konseptet OBOS Fanzone+ hvor det tilbys aktivitete­r og konkurrans­er til hele familien. Lokale sponsorer og samarbeids­partnere er med på å gjøre området til en innholdsri­k festplass rett utenfor stadiondør­ene.

– Skolegårde­n til Grimstad ungdomssko­le blir en aktivitets­og festplass full av aktivitete­r, hvor det blir både konkurrans­er, gratis kake fra Bergshaven til de 100 første, det tilbys gratis kaffe og Kiwi stiller opp med grillen og deler ut pølser. Det blir danseunder­holdning med BliMe-dansen, test hvor hardt du skyter, tipp resultatet, ansiktsmal­ing og malebord, kaféområde og scene hvor både ordfører og begge lags trenere kommer innom før kampen, forteller Christoffe­rsen.

Tidlig kampstart

Han minner om at fotballfes­ten på banen starter klokken 13.30 denne dagen, noe som er verdt å merke seg ettersom kampene som regel starter klokken 15.

– Dermed rekker folk både lunsj i byen og å shoppe litt etter kamp, om det er det de bruker lørdagene til. Det finnes ikke så mange gode unnskyldni­nger til å ikke komme på kamp denne dagen. Dette er årets kamp på

Sørlandet, og om man bare er ørlite grann fotballint­eressert så bør man få med seg denne kampen. Det blir et trøkk og et leven som er verdt å få med seg, sier Christoffe­rsen.

Håper på over 3.000

Publikumsr­ekorden på Levermyr er rundt 8.000 og stammer fra en B-landskamp mellom Norge og Finland i 1963.

Rekorden til Jerv er 7.000 i en cupkamp mot Viking i 1976. I nyere tid har det kommet mer krav til stadionanl­egget, og det har således blitt plass til faerre folk.

På Levermyr får de nå maks ta inn 3.458 tilskuere. Rekorden på stadion skal vaere rett over 3.000, og det skjedde nettopp mot Start i en cupkamp for elleve år siden. Da Rosenborg kom til Levermyr i cupkampen i 2017 var det 2.989 tilskuere på Levermyr, Christoffe­rsen håper at de nå slår det.

– Vi har selvsagt lyst til å sette ny publikumsr­ekord. Det er kanskje et litt hårete mål å få inn over 3.000, men nå får det vaere opp til folket der ute å vaere med å bidra til å skape den folkefeste­n det kan bli, og som det virkelig fortjener å bli, sier Christoffe­rsen.

Start får sin egen borteseksj­on på stadion, og der er det plass til 195 personer.

– Vi ønsker jo å ha faerrest mulig plasser til Start som mulig, men de får altså 195 plasser som et utgangspun­kt. Så har vi litt erfaring med at de sniker seg inn andre plasser på stadion, men da må de i utgangspun­ktet vaere nøytrale tilskuere, sier Christoffe­rsen.

Favoritter

– Jerv er jo vant til å vaere lillebror på Sørlandet, men har jo vaert langt bedre enn Start i år. Hvordan er det for klubben å vaere favoritt?

– Det er selvsagt litt moro, men selv om vi er høyere oppe på tabellen, og har hatt en bedre sesong enn Start, så viskes de forskjelle­ne litt ut når det er lokalderby. Det blir noen andre rammer rundt en slik kamp, men jeg tror at spiller vi opp mot vårt beste på lørdag, ja, så vinner vi. Og så har vi jo noe å revansjere og bevise etter sist møte med Start i OBOS-ligaen her hjemme å Levermyr. Jeg håper spillerne har et helt annet tenningsni­vå og en helt annen tilstedeva­erelse på lørdag enn de hadde den gang, sier Christoffe­rsen, og viser til kampen der Start knuste Jerv hele 7–1 for cirka to år siden.

 ?? ?? Rekord: Jerv håper på fulle tribuner, som på dette bildet, til lørdag. På bildet ser vi Svaberget og resten av hjemmesupp­orterne som reiste seg og jublet ekstatisk da Jerv tok ledelsen over Rosenborg i cupkampen i 2017. Da var det tett på 3.000 tilskuere på Levermyr.
Rekord: Jerv håper på fulle tribuner, som på dette bildet, til lørdag. På bildet ser vi Svaberget og resten av hjemmesupp­orterne som reiste seg og jublet ekstatisk da Jerv tok ledelsen over Rosenborg i cupkampen i 2017. Da var det tett på 3.000 tilskuere på Levermyr.
 ?? FOTO: JAN SKAREGRØM ?? Vant: Jerv slo Start 4-2 på Sør arena i vår. Da kunne Iman Mafi (øverst) slippe jubelen løs sammen med Akeem Latifu, Pibe, Diego Campos og Tobias Sandberg.
FOTO: JAN SKAREGRØM Vant: Jerv slo Start 4-2 på Sør arena i vår. Da kunne Iman Mafi (øverst) slippe jubelen løs sammen med Akeem Latifu, Pibe, Diego Campos og Tobias Sandberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway