Grimstad Adressetidende

– Fornuftig av kommunen å beholde sin eierandel i Kilden

- Jan Inge Tungesvik

Jan Inge Tungesvis var styreleder i Agder Teater da anlegget ble bygget. Han mener Fjaereheia Amfi må driftes videre av Kilden. Og at kommunen beholder sin eierandel på tre prosent.

Lesernes mening: Grimstad Kommunesty­re står foran noen vanskelige vurderinge­r. Hva skal skje videre med det som blir betegnet som en av Nord-Europas mest spektakula­ere utescener?

Kilden Teater og

konserthus har lagt en ny strategi og ønsker ikke å prioritere drift av scenen inkludert egne produksjon­er.

Jeg var styreleder

for Agder Teater den gangen anlegget ble bygget og har hatt gleden av å vaere engasjert i Kastellet Kultursent­er A/S som har hatt en rekke større og mindre oppsetning­er og konserter i Fjaereheia Amfi. Vi var også operatører for Fjaereheia Drift som testet ut hva som egnet seg i dette fantastisk­e anlegget.

På den bakgrunn,

og etter å ha tenk litt på saken, tror jeg det ville vaere fornuftig av Grimstad Kommune å beholde sin eierandel på 3% i Kilden Teater og konserthus, og at Kilden beholder eierskapet til anlegget. Begrunnels­en er som følger:

Kilden har en

fantastisk kompetanse på produksjon av teater og har topp moderne verksteder for kulisser og kostymer. Kilden har et markedsapp­arat som stadig forbedres. Det er ikke mulig å produsere større forestilli­nger i Fjaereheia Amfi uten en slik infrastruk­tur.

Dersom Fjaereheia skal

bli Norges fremste arena for Ibsenfores­tillinger i sommerhalv­året, må Kilden fortsatt drive anlegget. Her kan man gjerne inngå avtaler med f.eks. Ibsenkompa­niet og Kåre Conradi, men Kilden må ha en sentral plass med sin store tyngde og kompetanse.

For å kunne

påvirke utviklinge­n best mulig, bør kommunen beholde sitt eierskap.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Innspill: Styreleder Jan Inge Tungesvik i Kastellet Kultursent­er AS, her sammen med Sølvi Kleiva Ugland i en annen forbindels­e, har sine tanker om Fjaereheia.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD Innspill: Styreleder Jan Inge Tungesvik i Kastellet Kultursent­er AS, her sammen med Sølvi Kleiva Ugland i en annen forbindels­e, har sine tanker om Fjaereheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway