Grimstad Adressetidende

Solid seier til Amazon – men bismak at spiller ble skadet

Selv om det var spenning til siste minutt, klarte Amazon å holde unna til seier over Grei. Men dessverre måtte en av spillerne til sykehus med skade.

- Baard Larsen baard@gat.no

Kampen, som for øvrig skulle ha vaert spilt 29. august i år, måtte utsettes på grunn av koronasmit­te hos et par Amazonspil­lere. Nå var det derimot endelig klart for at Grei skal komme til Grimstad, og møte Amazon. Gjestene fra Oslo var avhengige av seier for å ikke havne med beina godt nede i nedrykksst­riden, mens Amazon på sin side fortsatt hadde muligheter til å befeste posisjonen i topp tre i førstedivi­sjon.

Rolig start

I det lagene har passert 35 minutter av kampen, er det liten tvil om at det er hjemmelage­t som presser på, har de største sjansene og initiative­t. Men det var ikke blitt noen mål ut av innsatsen for noen av lagene. På ett av mange løp klarer Marina Heggernes Jensen å jobbe inn kampens første mål, som nok sørger for å roe nervene til hjemmelage­t litt. Men ettersom Greis Mille Kristin Dalen klarte å redusere etter 42 minutter, er lagene like langt i det de går til pause. Kanskje et litt «heldig» mål, som keeper nok burde ha tatt, men det er ikke ufortjent at det er uavgjort. Andre omgang startet på ypperlig vis. Først scoret Jensen på nytt etter 50 minutter, før det så ut som et selvmål av Grei under minuttet etterpå. Men dette ble etter hvert avklart til å vaere scoring av Emma Pettersen.

Skade

Dermed leder nå Amazon 3-1. Og det lukter flere mål, for de grønnkledd­e er virkelig på hugget. Hurtig spillestil gir derimot sjanser for kontringer, og etter ti minutter av andre omgang sørger Greis Mille Dalen på nytt for spenning i det hun setter inn 3-2. Halvveis i andre omgang må Amazons Nathalie Rønquist Jørgensen ut med skade etter en kollisjon. Det ser ut til å vaere kragebeine­t som er problemet. Hjemmelage­t rister fort av seg den ubehagelig­e opplevelse­n, og kjører på i jakten på flere mål. På tampen av kampen kontroller­er Amazon det meste. Her ble litt spenning på slutten omgangen, med noen sjanser til begge lag. Men det ender opp med at hjemmelage­t sikrer seieren og tre poeng.

– Viktig

– Jeg er fornøyd med laginnsats­en. Vi kunne ha punktert kampen i første omgang, slik jeg ser det, men slik ble det ikke. Heldigvis klarte vi å ro alt i land, selv om her ble litt hektisk på slutten av kampen. Av og til «sover» vi litt, og da blir det fort mål imot, oppsummere­r tomålsscor­er Marina Heggernes Jensen etter kampen. – Vi klarer å holde fokus i store deler av kampen. Og det var viktig at det ble seier. Og så håper jeg at det går greit med Nathalie, som ble skadet, legger Jensen til. Nathalie Rønquist Jørgensen ble for øvrig sendt til legevakta ved Sørlandet sykehus Arendal, og det mistenkes at hun har pådratt seg et kragebeins­brudd. – Kjipt for Nathalie at hun ble skadet, siden hun er på lån. Hvor alvorlig det er, blir nok avklart etter hvert. Når det gjelder kampen, følte jeg at vi hadde kontroll. Det ene målet i mot var litt uheldig, men slikt skjer. Jentene startet andre omgang veldig bra, og vi tok seieren. 3-2-målet til Grei kom rett etter spillerbyt­tene våre. Det viktigste var å ta vår fjerde strake seier. Nå skal Amazon avslutte sesongen på best måte i de to siste kampene, oppsummere­r trener Steinar Pedersen etter kampen.

?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Utslått: En Amazon-spiller er nede for telling etter kollisjon i en duell. Nathalie Rønquist Jørgensen ble sendt videre til legevakta i Arendal for undersøkel­se.
FOTO: BAARD LARSEN Utslått: En Amazon-spiller er nede for telling etter kollisjon i en duell. Nathalie Rønquist Jørgensen ble sendt videre til legevakta i Arendal for undersøkel­se.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Kontroll: I bakre rekker hadde Ingrid Bergland kontroll, sammen med kaptein Kelsey Frances Hood. Her førstnevnt­e i kamp mot Greis Synne Sofie Christians­en.
FOTO: BAARD LARSEN Kontroll: I bakre rekker hadde Ingrid Bergland kontroll, sammen med kaptein Kelsey Frances Hood. Her førstnevnt­e i kamp mot Greis Synne Sofie Christians­en.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Scoret: Marina Heggernes Jensen sørget for å sende Amazon i føringen, men dette varte ikke i mange minuttene.