Grimstad Adressetidende

Gjør braksukses­s med popkunst

I fjor høst startet Vidar Lien opp med å lage popkunst hjemme på Rønnes. Et år senere har han solgt bilder for flere hundre tusen. Nylig solgte han 200 bilder til Frammuseet.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

➤ Vidar Lien begynte å lage popkunst-bilder av kjente personer hjemme i stua si på Rønnes. Nå har 200 av bildene hans blitt kjøpt opp av Frammuseet, mens Liens Vilhelm Krag-variant preger Kilden og Markens i Kristiansa­nd. – Jeg må ha truffet noe her, sier Lien selv om suksessen.

Vidar Lien (48) flyttet i fjor hjem til Rønnes etter å ha bodd på Miami Beach siden 2005. Han ville satse på popkunst, hvor kjente fjes blir presentert på en ny måte. Kunstforme­n er inspirert av Pushwagner, som Lien jobbet med i flere år. Etter en stund hjemme på Rønnes, flyttet han ned i lokaler i Henrik Ibsensgate. Der jobber han videre med prosjektet sitt, som er presentere 100 personer som til sammen, på hver sin måte, står bak Norge. Folk som har bidratt innen ulike deler av historien, innen språk, kultur, media og musikk. Han startet med bilder av Henrik Ibsen og Knut Hamsun, med henholdsvi­s rosa hår og grønt fjes. Hvert trykk er nummerert og signert. Målet hans er å øke interessen for norsk historie for «hvermannse­n». – For en stund siden tok Frammuseet kontakt og sa at de syns det hadde vaert kult om jeg lagde noe lignende med Amundsen og Nansen. De to sto jo på lista mi uansett, men nå ble de flyttet litt fram i køen, sier Lien. Etter at de var ferdig kjøpte museet to fulle serier, med 100 trykk i hver serie, som skal selges på museet.

Salgsutsti­lling

I tillegg har han laget trykk av Vilhelm Krag, og det bildet ble valgt ut til å vaere jubileumsk­unsten for markeringe­n av at det er 150 år siden «Århundrets sørlending» ble født. – Det bildet blir brukt over alt i Kristiansa­nd, på Kilden, og på bannere gjennom hele Markens, sier han. Lien selger bildene sine på et galleri i Kristiansa­nd, men nå åpner han også salgsutsti­lling i Oslo. Det går med andre ord godt om dagen. – Jeg må jo ha truffet noe her, sier han, og ser utover bildene. Bildene av kongene har vaert populaere, det samme med Kim Friele. Nå er det Gro Harlem Brundtland som står for tur. – Jeg er jo fortsatt i starten, jeg har laget bilder av 13–14 personer, og skal til 100, forteller han.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ??
FOTO: JANICKE YTTERVIK
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? Nye lokaler: For ett år siden startet Vidar Lien opp hjemme i stua på Rønnes. Nå holder han til i lokalene i Henrik Ibsensgate.
FOTO: JANICKE YTTERVIK Nye lokaler: For ett år siden startet Vidar Lien opp hjemme i stua på Rønnes. Nå holder han til i lokalene i Henrik Ibsensgate.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? Populaere: Kongene er populaere bilder, og noen av de personene som Vidar Lien har laget til nå. Men det er mange som gjenstår.
FOTO: JANICKE YTTERVIK Populaere: Kongene er populaere bilder, og noen av de personene som Vidar Lien har laget til nå. Men det er mange som gjenstår.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? Kontakt: For en stund siden tok Frammuseet kontakt med Vidar Lien for å høre om han kunne lage bilder av Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Resultatet henger på veggen bak han.
FOTO: JANICKE YTTERVIK Kontakt: For en stund siden tok Frammuseet kontakt med Vidar Lien for å høre om han kunne lage bilder av Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Resultatet henger på veggen bak han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway