Grimstad Adressetidende

Ønsket menigheten velkommen tilbake til kirken

Etter mange og lange uker, ble dørene søndag åpnet til Fjaere kirke igjen. Akkurat i tide til advent, som markerer forberedel­sene mot julaften.

- Baard Larsen baard@gat.no

I god tid før messen skulle starte i Fjaere kirke klokken 11 søndag, kunne sogneprest Helge Spilling se at flere kirkegjeng­ere var tidlig ute. Nå ble det ikke tettpakket på benkeraden­e, men dette er nok litt på grunn av vaeret og koronaen. – Det er godt å kunne få holde gudstjenes­te igjen i Fjaere kirke. Når det ble en stund vi måtte holde kirke stengt, passet det fint at vi rakk å få åpningen igjen første søndag i advent, sier sogneprest Helge Spilling før gudstjenes­ten. En sogneprest som var veldig glad for å komme tilbake i kirkeromme­t, men samtidig så ut til å vaere fylt med følelser over «comebacket». – Jeg har jo savnet kirken, som mange andre også har gitt uttrykk for at de har. Å ha arrangemen­ter i kapellet eller andre steder, når det egentlig skulle ha vaert i kirken, er jo uvant. Men nå er det først messe og så to runder med dåp på denne søndagen. Vi har fått låne en døpefont fra Landvik, som sto i tårnet. Den er litt lav, så jeg får håpe kink i ryggen unngås. Musikk blir det her også i dag. Kirkeromme­t skal fylles, sier Spilling videre, før han sammen med «De ventilløse» åpnet messen med «Amazing Grace».

Synlig

Selv om det i forkant av messen var gjort en solid innsats for å klargjøre kirkeromme­t, var sogneprest­en klar på at det ville vaere synlige skader for kirkegjeng­erne. Matheus mangler fra sin faste plass på prekestole­n, alterringe­n er midlertidi­g fikset, samme gjelder altertavle­n. At alterringe­n er litt løs, fikk de mange som gikk opp for å motta nattverd merke søndag. Noen midlertidi­ge utbedringe­r er gjort, slik at gudstjenes­ter, messer, dåp og begravelse­r samt bryllup framover kan vaere i Fjaere kirke. – Å si at vi har tatt tilbake kirken, høres kanskje litt rart ut. Men med dette mener jeg at vi kunne komme inn igjen i Fjaere kirke. For meg er det viktig at Fjaere kirke er en levende kirke, og åpen for alle som vil. Samtidig er det jo en spesiell dag, med starten på nytt kirkeår og bruken av den nye liturgien samtidig, forteller Vidar Øvland, en av mange som tok turen til Fjaere kirke søndag formiddag.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Lånt: – Denne døpefonten sto i tårnet på Landvik kirke, og er noe vi har fått låne inntil videre, forteller sogneprest Helge Spilling.
FOTO: BAARD LARSEN Lånt: – Denne døpefonten sto i tårnet på Landvik kirke, og er noe vi har fått låne inntil videre, forteller sogneprest Helge Spilling.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Glede: Også Vidar Øvland var veldig tilfreds med å kunne komme til Fjaere kirke for samlinger igjen.
FOTO: BAARD LARSEN Glede: Også Vidar Øvland var veldig tilfreds med å kunne komme til Fjaere kirke for samlinger igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway