Grimstad Adressetidende

Målscorere­n fra sist kamp er klar etter skadetrøbb­el

Mathias Haarup scoret Jervs mål mot Tromsø sist søndag, og så skadet han seg og måtte gå av banen. Men nå er dansken klar igjen, både til spill på fotballens nasjonalda­g og til selve nasjonalda­gen dagen etter.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg fikk et skikkelig slag i foten i sist kamp, som har gjort at det har vaert vondt. Men heldigvis er ingenting brukket. Det har tatt litt tid å få det bra igjen, men sannsynlig­vis er jeg klar til mandagens kamp, forteller Mathias Haarup til Adressa. Han satte inn Jervs 1-0mål i kampen mot Tromsø søndag, og har ellers fått god score på Adressas spillerbør­s denne sesongen. Dansken sier imidlertid at det har tatt tid å venne seg til norsk fotball. – Norsk fotball er helt annerledes enn dansk fotball, i alle fall de klubbene jeg har vaert i. Det tar tid å laere seg løpene og bevegelsen­e her, men det kommer seg litt og litt, sier han.

Trives

Dansken kom til Jerv i slutten av mars måned, og har derfor ikke vaert her så lenge. Men han trives både i sin nye klubb og i Grimstad. – Grimstad er en liten, men veldig bra by. Alle er så snille her, og det har vaert lett å komme hit. Alle er så hjelpsomme, og er det noe man trenger hjelp til så er det bare å spørre. Jeg tror kanskje kulturen i Norge er litt slik, det virker i alle fall sånn. Jeg liker meg veldig godt her, sier han. På grunn av skaden han pådro seg i søndagens kamp, så måtte han ta det litt mer med ro denne uken enn det han normalt ville ha gjort. – Jeg har tatt det litt mer med ro, og vaert på treningsse­nteret og syklet en del. Men jeg er klar for å vaere med på lørdagens fotballøkt. Jeg tror, og håper at jeg skal vaere klar til mandagens kamp, sier han.

Innsats

Mandag møter Jerv Viking, som har hatt en pangstart på sesongen, og som leder Eliteserie­n. Torsdag spilte de dog kun uavgjort 0–0 hjemme mot Strømsgods­et, som jo Jerv slo i første serierunde. – Det blir en veldig morsom kamp å spille, og det er slike kamper man gleder seg litt ekstra til. Jeg hadde aldri hørt om at det var noe som het fotballens nasjonalda­g før jeg fikk høre om det i forrige uke, det er ikke noe vi har i Danmark. Jeg syns det er utrolig flott at det finnes en slik dag. Det blir trolig full stadion i Stavanger, vi møter ett av topplagene der, og det er ingen som tror på Jerv, bortsett fra oss i Jerv. Vi har derfor ingenting å tape, bare alt å vinne. Jeg gleder meg veldig, sier han. – Hvordan skal dere slå Viking? – Man kan prate så mye man vil om taktikk og hvordan man skal spille en kamp, men det som til syvende og sist er det mest avgjørende, er om man spiller med hjertet sitt, og gir 100 prosent. Vi må stå sammen, stå opp for hverandre, og gi alt, så har vi gode muligheter til å igjen overraske, sier han.

Klar for 17. mai

Den danske grunnlovsd­agen er 5. juni, men Haarup og hans familie har aldri markert denne dagen. Han ser derfor fram til å ikke bare oppleve fotballens nasjonalda­g her i Norge, men også Norges nasjonalda­g. – Når man kommer til en ny by og et nytt land er det viktig å laere om kulturen og prøve å ta del i det som skjer for å forstå hvordan det er å leve her. Jeg kommer derfor til å prøve å få med meg en del av 17. maifeiring­en her i Grimstad, og trolig vil jeg vaere sammen med noen av lagkamerat­ene mine denne dagen. Jeg tror også vi skal gå gjennom byen i toget på ettermidda­gen. Det blir gøy å vaere med på dette her, sier han. Men først er det altså Viking som skal slås. Kampen i Stavanger spilles mandag klokken 18. Du følge vår direkterap­portering fra kampen på gat.no.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? God: Mathias Haarup har vist solide takter for Jerv i starten av årets sesong. Her ser vi han og Strømsgods­ets Kristoffer Tokstad i første eliteserie­kamp på Levermyr.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD God: Mathias Haarup har vist solide takter for Jerv i starten av årets sesong. Her ser vi han og Strømsgods­ets Kristoffer Tokstad i første eliteserie­kamp på Levermyr.
 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB ?? Feiring: Mathias Haarup (nummer tre f.v.) feirer sitt første Jerv-mål sammen med Ole Martin Kolskogen, Erik Brenden og John Olav Norheim.
FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB Feiring: Mathias Haarup (nummer tre f.v.) feirer sitt første Jerv-mål sammen med Ole Martin Kolskogen, Erik Brenden og John Olav Norheim.
 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB ?? Skade: Mathias Haarup skadet seg i forrige hjemmekamp mot Tromsø, men sier han skal vaere klar igjen til mandagens kamp mot Viking.
FOTO: CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB Skade: Mathias Haarup skadet seg i forrige hjemmekamp mot Tromsø, men sier han skal vaere klar igjen til mandagens kamp mot Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway