Grimstad Adressetidende

Forbereder seg til storinnryk­k til cupfest

Express har aldri møtt et eliteserie­lag før, men det skjer når de tar imot Jerv i 1. runde i cupen førstkomme­nde torsdag.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

På Fevik rigges det i disse dager til det de håper blir en skikkelig folkefest, men skal du få med deg den, bør du hive deg rundt og bestille billett snarest. – Vi håper at flest mulig kjøper billett på forhånd, slik at det ikke blir lange køer her rett før kamp, og slik at vi enkelt kan slippe dem inn. Kampen er jo på en vanlig jobbdag for de fleste av oss, så det vil hjelpe veldig om folk kjøper billett på forhånd, slik at det går litt smidigere når folk skal komme inn, sier Magne Aslaksen, daglig leder i Express fotball. Han forteller at de har hatt en del møter den siste tiden, der de har pratet om hvordan de skal skape de rammene de ønsker å ha rundt kampen. – Vi laerte jo en del fra cupkampen mot Start i fjor, og vi kjører de samme folkene på de ulike ansvarsomr­ådene nå som da. Det funket bra sist, og vi tror det funker bra igjen. Det blir første gang vi møter et eliteserie­lag i cupen, og at det er Jerv er veldig spesielt. Det hadde vi nok ikke trodd for noen år siden, sier han.

Billige billetter

Da Start var motstander i cupen i fjor var det rundt 750 tilskuere på Fevik stadion. I år spår mange Magne Aslaksen har snakket med at det kommer rundt 1.500. Selv håper han at i alle fall 1.000 mennesker finner veien til Fevik denne kvelden. – Vi har jo kun 100 sitteplass­er her utenom vipen, resten er ståplasser. Vi håper likevel at det er mange som tar turen. Ungene kommer gratis inn, men vi ber folk «kjøpe» gratisbill­ett også til dem på nettet. Ellers er billettpri­sen 50 kroner for voksne, rimeligere fotballbil­letter tror jeg ikke det er lett å finne. Vi har valgt å legge oss på en lav pris, for vi ønsker virkelig å lage folkefest, og ønsker at flest mulig skal ha mulighet til å ta turen, sier Aslaksen, som forteller at ståplassen­e er rundt omkring på stadion, blant annet på kortsidene av banen. Express har for øvrig hatt en veldig fin dialog med Jerv om kampen, og de har også gitt gratisbill­etter til Svaberget. – VI har funnet et eget område til dem, og de kommer med pyro og det som er, sier Aslaksen. Han har sørget for at ingen av de aldersbest­emte lagene til Express har kamp denne dagen, slik at hele klubben på Fevik kan vaere med og støtte opp om A-laget sitt denne spesielle kvelden. Express oppfordrer ellers de som kan til å bruke sykkelen denne kvelden, og de har laget en egen sykkelpark­ering på stadion. På parkerings­plassen ved kunstgress­et er det parkerings­plass til presse, spillere og støtteappa­rat, mens andre for eksempel kan parkere i havna, eller ved Blom Bakke. – Men vi oppfordrer Fevikfolk, og de som ellers har anledning til å ta sykkelen fatt, sier Aslaksen, som i tillegg til en morsom fotballkam­p også kan friste med andre ting. – Det blir masse kiosker. Det ser foreløpig ut til at det blir greit fotballvae­r, og NRK kommer og filmer. Jeg vil derfor oppfordre alle barna til å stille i klubbdrakt, enten de spiller for Lia, Express, Eidekamera­tene eller hvem det måtte vaere. Det er moro om man kan se mangfoldet på TV-bildene, sier han. – Kampen spilles på Fevik, det var ikke fristende å flytte den til Levermyr hvor det er bedre fasilitete­r og kanskje lettere å arrangere da? – Aldri. Jeg tror ikke vi hadde hatt lov til det heller, men det har uansett aldri vaert noe tema. Da hadde man mistet litt av sjarmen, så kampen må gå her på Fevik stadion, så enkelt er det. Og folkefest skal det bli, sier han.

Alt er mulig

Mens Jerv har sju poeng på sine første fem kamper i Eliteserie­n, har Express tapt alle kampene sine så langt i år. Aslaksen sier at Jerv selvsagt er storfavori­tt til å ta dette hjem. – Cup er cup, men 9 av 10 ganger vil Jerv vinne kamper som dette. Men guttene våre vil gjøre et aerlig forsøk, selv om det er serien som er aller viktigst for oss. Men vi skal gi alt, og alt er jo mulig i fotball. Vi gleder oss veldig til dette, sier Aslaksen, som har en siste oppfordrin­g: – Vi håper folk kjøper billett på nett og kommer seg til Fevik tidlig på torsdag. Så skal vi gjøre det vi kan og prøve å legge til rette for at dette kan bli årets store fotballfes­t.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Klar: Magne Aslaksen, som er daglig leder i Express fotball, gleder seg til cupfesten på Fevik til torsdag.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD Klar: Magne Aslaksen, som er daglig leder i Express fotball, gleder seg til cupfesten på Fevik til torsdag.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? Cupfest: I fjor var det cupfest på Fevik da Express tok imot Start. I år er det Jerv som er motstander for Express i 1. runde.
FOTO: KJETIL KARLSEN Cupfest: I fjor var det cupfest på Fevik da Express tok imot Start. I år er det Jerv som er motstander for Express i 1. runde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway