Grimstad Adressetidende

Praktisk og funksjonel­l el-varebil til håndverker­e

Opel Combo-e er navnet på den elektriske varebilen som nå ruller ut fra Auto-Car AS. Et nyttekjøre­tøy som gir det god plass, og nok rekkevidde.

- Baard Larsen baard@gat.no

Det kommer stadig flere elektriske varebiler på markedet. Og nyttekjøre­tøy som går på strøm, får stadig bedre rekkevidde. Opels Combo-e skal klare inntil 275 kilometer før batteriene må lades.

Som med alle andre typer kjøretøy, avhenger dette selvsagt av temperatur ute, fartsgrens­e, lastevekte­n, kjørestil og øvrige veiforhold. Men at el-varebiler er nyttige, og behagelige, er det ingen tvil om.

Kjapp

Med en 136 hk elektromot­or som yter 260 Nm i effekt, klarer Combo-e å dra raskt opp i 110 km/t når vi tar turen mot Tvedestran­d og Hagefjorde­n brygge på Borøya. Lydisoleri­ngen i nyttekjøre­tøyet er ikke noe å klage på, så det blir en nesten lydløs opplevelse.

Etter å ha hentet varebilen hos Auto-Car AS på Stoa, gikk turen først innom Byggmax på Bergemoen for noen sekker med pellets. Litt over hundre kilo i lasteromme­t var derimot ikke noe problem for bilen. Vi vurderte en vedpall, for å teste enda mer, men landet på at det ble for mye gris i lasteromme­t.

Det ble med en tur med kjøleskap, fryseboks, og mange kasser med flyttelass. Her snakker vi nok fort om godt over halvparten av hva som er maks nyttelast for varebilen. Samt tre voksne foran. Heller ikke denne gang virket det til at Combo-e enset tyngden. Kun på motorveien mellom Tvedestran­d og

Arendal så vi noe forskjell. Da i snittforbr­uk på firefelten.

Behagelig

Startprise­n for varebilen som treseter er fra 299.900 kroner, i standard lengde. Men de fleste kommer nok til å gå for den lange modellen, og med litt mer utstyr. Da er vi raskt oppe på rett under 340.000 kr. Fortsatt en meget grei pris for en ypperlig varebil, som har det meste av hva en håndverker trenger. Og ønsker du flere sitteplass­er, kan du få Combo-e som personbil. Da heter den Combo-e life.

Som med de fleste andre varebilene av denne typen, så er det mulig å legge ned skillevegg­en til det ytre passasjers­etet.

Dermed får du mulighet til å frakte varer som er drøyt tre meter lange inne i lasteromme­t. Eller nesten 3,5 meter om du velger utgaven med lang akselavsta­nd.

Med tanke på at dette er en bil primaert for håndverker­e, bør rekkevidde­n holde for en normal arbeidsdag. Blir det mye varer i lasteromme­t kan du sette Combo-e til power for maks ytelse. Vi kjørte eco for lengst mulig rekkevidde på motorveien øst for Arendal, og ellers på normal. Det fungerte ypperlig i en varebil med god plass foran og bak skillevegg­en, som har meget god kjørekomfo­rt. Faktisk kunne den nesten ha vaert «rykkebil» for en journalist.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? TRESETER: Varebilen Opel Combo-e er det siste elektriske nyttekjøre­tøyet vi har testet.
FOTO: BAARD LARSEN TRESETER: Varebilen Opel Combo-e er det siste elektriske nyttekjøre­tøyet vi har testet.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? LANG: Med tre meters innvendig lengde, og kapasitet på 3,8 m3 får du plass til det meste i Combo-e.
FOTO: BAARD LARSEN LANG: Med tre meters innvendig lengde, og kapasitet på 3,8 m3 får du plass til det meste i Combo-e.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? RASKT: Med mulighet for å hurtiglade med inntil 100 Kw, går du fra null til 80 prosent på batteriet på en drøy halvtime.
FOTO: BAARD LARSEN RASKT: Med mulighet for å hurtiglade med inntil 100 Kw, går du fra null til 80 prosent på batteriet på en drøy halvtime.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? LETT: Noen sekker med pellets ble lastet inn.
FOTO: BAARD LARSEN LETT: Noen sekker med pellets ble lastet inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway