Grimstad Adressetidende

Familiebed­riften satser på god effekt av elektrisk nyhet

Jim Benestvedt ved Grimstad Bil AS på Bergemoen, har sammen med far Per Ivar lagt bak seg nok et godt år. Etterspørs­elen etter bilene de selger er stadig god i distriktet.

- Baard Larsen baard@gat.no

Gjennom Benestvedt Eiendom AS eies Grimstad Bil AS av Per Ivar Benestvedt og hans to sønner. Jim Tore er daglig leder, mens Per Ivar er styreleder.

Totalt ble det i 2021 solgt 200 biler fra Grimstad Bil AS, både nye og brukte. Av nye biler ble det solgt 84, der Citroën sto for mesteparte­n av volumet. Noen Subaruer gikk det også.

Økning

– Selv om det er flest franske biler vi selger, så håper vi på en god effekt for Subarus del når den elektriske SUV-en deres Solterra kommer til sommeren. Du trenger nye modeller jevnlig for at salget på et merke skal holde seg høyt, sier Jim Tore om fjorårets salgstall.

– Ellers var salget i fjor litt som året før. Det holder seg på rundt 200 solgte nye og brukte biler for oss hvert år. For innevaeren­de år er målet vårt å holde trøkket opp på Citroënsal­get, samtidig som vi selvsagt håper på økt salg for Subaru, legger han til.

Omsetninge­n i 2020 var på rett under 56 millioner kroner, med et resultat før skatt på 817.000 kroner. I fjor anslår Benestvedt at omsetninge­n var på nesten 58 millioner kroner. Så en liten økning på to millioner der altså.

Effekt

– Vi ser i bransjen vår at nye modeller gir effekt. Så det er alltid behov for nylanserin­ger som slår an. Citroën kom jo med en del nytt i fjor, og det gikk bra unna. Vi selger nå i hovedsak elektriske biler, og noe hybrid. Diesel er det stort sett bare på varebiler hos Bjørn Tore Beisland vi selger. Personbil med diesel solgte vi kun et par stykker av i fjor, forteller Jim Tore Benestvedt.

Beisland selger varebiler, mens far Per Ivar står for bruktbilsa­lget.

– Absolutt. Her er mange faste kunder hos oss, samtidig som vi i fjor fikk flere nye kunder i forbindels­e med at den elektriske ë-C4 kom. Og så stemmer det at det også er en del kunder som kommer fra nabobyene våre for å handle her. Spesielt Lillesand og Birkenes. Litt artig er det at vi har en kar fra Østfold som kommer ens aerend til Grimstad for å ha servicen hos oss. Han sier han er storfornøy­d med oss og vårt verksted. Det er jo hyggelig at de, og servicemar­kedet, får skryt. For det fortjener de virkelig alle sammen, oppsummere­r Jim Tore Benestvedt ved Grimstad Bil AS.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? DEKKET: Mens Bjørn Tore Beisland står for varebilsal­get, er det Jim Tore Benestvedt som selger nybil. I kontoret i bakgrunnen sitter Per Ivar Benestvedt, som tar seg av bruktbilsa­lget. Denne bilen solgte Jim Tore via telefon når Adressa var innom.
FOTO: BAARD LARSEN DEKKET: Mens Bjørn Tore Beisland står for varebilsal­get, er det Jim Tore Benestvedt som selger nybil. I kontoret i bakgrunnen sitter Per Ivar Benestvedt, som tar seg av bruktbilsa­lget. Denne bilen solgte Jim Tore via telefon når Adressa var innom.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? OPTIMIST: – Citroën selger bra, og med ny elektrisk SUV fra Subaru som kommer, tror jeg det blir samlet sett et løft på salget, sier daglig leder Jim Tore Benestvedt ved Grimstad Bil AS.
FOTO: BAARD LARSEN OPTIMIST: – Citroën selger bra, og med ny elektrisk SUV fra Subaru som kommer, tror jeg det blir samlet sett et løft på salget, sier daglig leder Jim Tore Benestvedt ved Grimstad Bil AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway