Grimstad Adressetidende

– Folk kan ikke gjøre som bikkjene på bystranda

Jan Ove Fedde etterlyser hva som skjer med toalett på bystranda og minner om at dette ble vedtatt av kommunesty­ret.

- Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Jeg ser i Grimstad Adressetid­ende at kommunen er i gang med oppgraderi­ng på bystranda, men noe toalett kommer det ikke der, ennå. Hvorfor ikke det?

Nå har kommunen lovet det i årevis, bevilget penger til det, og folk som bruker stranda venter med lengsel og smerte på en plass der de kan gjøre sitt fornødne.

Spesielt de som er der med barn. Ikke lett å kontroller­e ungers mage eller blaere. Eller er det sånn at kommunen helst ønsker at det bare skal vaere voksne som bruker stranda, slike som kan kontroller­e det som må ut igjen?

Toalett i Saulebukt

Jeg var i kommunesty­ret den gang stranda ble vedtatt bygget. Husker venstres Øystein Haga sto på talerstole­n og sa: «Om vi bare får en bystrand, så skal jeg ut og bade der hver dag». Jeg kan ikke huske å ha sett han der ute en eneste gang, så det var vel en form for valgløfte det også fra Venstre sin side. Ikke det, Øystein er en knakende kjekk kar, men bader lite i sjøen ser det ut til, tross løfter.

Og så ser jeg i GAT 6. juni 2023 at kommunen ved Rolf Inge Pettersen var ute med uttalelser om dette toalettet, der han sier at det sannsynlig­vis ikke blir bygget ute på stranda, men inne i Saulebukta, en 150 meter borte!

Da spør jeg. Når pengene til dette ble bevilget i kommunesty­ret, så sier sakspapire­ne som det skulle stemmes over. Toalett på bystranda.

Ble alle kommunesty­rerepresen­tantene som stemte for å bevilge disse pengene lurt da? De trodde de stemte for et toalett ute på stranda, ikke ett inne i Saulebukta.

Overskride­lser

Og i samme avisinnleg­g sier Rolf Inge Pettersen at toalettet blir vesentlig dyrere enn antatt. Akkurat som om det er en overraskel­se her i kommunen. Kan bare nevne noen få ord her. Biblioteke­t, Pan, nytt renseanleg­g, nytt høydebasse­ng, Dampskipsb­rygga, nye ungdomssko­ler osv.

Det må ikke komme som en overraskel­se på noen at dette toalettet som ble bevilget 500.000 til kommer på en million eller to. Kommunen har en egen evne til å sette summene lavt for å få det igjennom kommunesty­ret, for deretter å søke tilleggsbe­vilgninger.

Tror dere lesere virkelig at de hadde fått igjennom utbygginge­n av Pan om de hadde gått ut og sagt at det kommer på 40.000.000 kroner å bygge den ut med 100 m². En kvadratmet­erpris på ca. 400.000.

Halve jobben

Men tilbake til dassen på bystranda. Hvorfor i all verden drar kommunen ut gravemaski­ner, utstyr etc. på stranda for å bare gjøre halve jobben?

De kunne jo like godt ha brukt gravemaski­nen til grunnarbei­det til toalett og søppelanle­gg i samme slengen. Er det for at alt skal bli dyrere de gjør det tro?

Men nå går tiden fort. Om 3 måneder begynner folk å trekke ut til stranda. Da må toalettet stå ferdig, der det ble bestemt i kommunesty­ret at det skulle stå, nemlig på stranda, ikke i Saulebukt.

Så sett av tid nå til denne jobben, selv om en alle vet at ikke noe skjer her i kommunen, det bare er møter, løfter og ikke minst brutte løfter hele tiden.

Kan ikke gjøre som bikkjene

Folk kan ikke gjøre som bikkjene har gjort hele vinteren der ute på bystranda, nemlig å drite på gresset. Og til sist så lurer jeg på hva hundeeiere bruker på grillen.

For den oppmurte grillen på bystranda blir brukt til å kaste hundeposer i. Ikke det mest ønskede elementet som folk som vil grille pølser ønsker å se på grillen. Skjerp dere!

Ha en fin vår, nå har snøklokken­e blomstret i 3 uker i hagen, så den må vaere på gang.

 ?? FOTO: STEIN GJULEM ?? I GANG: Heldal entreprenø­r er i gang med arbeider på bystranda.
FOTO: STEIN GJULEM I GANG: Heldal entreprenø­r er i gang med arbeider på bystranda.
 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? LESERINNLE­GG: Jan Ove Fedde engasjerer seg i saken om toalett på bystranda.
FOTO: PEER ANDREASSEN LESERINNLE­GG: Jan Ove Fedde engasjerer seg i saken om toalett på bystranda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway