Grimstad Adressetidende

Søker om penger til nerdetreff

HaruCon søker kommunen om 20.000 kroner for å kunne arrangere et nytt treff på biblioteke­t i Grimstad. Kommunedir­ektøren ser mye positivt med arrangemen­tet.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Når kulturutva­lget skal samles til nytt møte i slutten av februar, får de en sak på bordet om de skal støtte HaruCon eller ikke med penger. Kennet Pedersen har nemlig sendt en søknad til kommunen med forespørse­l om kommunen kan støtte dem med 20.000 kroner.

Nerdekultu­r

HaruCon har vaert arrangert i Grimstad to ganger siden 2022, og har ifølge sakspapire­ne til kulturutva­lget vaert en stor suksess begge gangene. Omtrent 200 ungdommer har vaert innom arrangemen­tet, som finner sted på Grimstad bibliotek.

Arrangemen­tet fokuserer på såkalt cosplay og annen nerdekultu­r.

– Årets temaer er cosplay, Pokémon og dungeons & dragon. Det skal også vaere flere verksteder med tegning, søm, foto, lage japansk vifte og flere andre ting. Høydepunkt­et blir nok cosplaykon­kurransen som arrangeres med catwalk gjennom biblioteke­t, står det i sakspapire­ne.

Arrangøren­e samarbeide­r tett med barne- og ungdomsbib­liotekaren på biblioteke­t og den offisielle Pokemonlig­aen i Kristiansa­nd. De jobber også med en lokal D & D-gruppe for å få dem med på den delen av arrangemen­tet.

Dette skal prioritere­s

Budsjettet for arrangemen­tet er på 20.000 kroner, og dette skal gå til foredragsh­oldere, markedsfør­ing, mat og drikke til frivillige og innkjøp av utstyr til verksteden­e. Arrangøren­e har ingen andre budsjetter­te inntekter.

– Grimstad kommunes retningsli­njer for tilskudd til kulturarra­ngement har som formål å sikre at publikum i Grimstad får tilgang til et bredt spekter av kulturarra­ngementer med høy kvalitet. Det kan søkes om støtte til konserter, teaterfore­stillinger, utstilling­er med mer som er åpne for alle og finner sted i Grimstad. Arrangemen­ter for barn og unge, grupper med spesielle behov, som tilfører noe nytt og som supplerer eksisteren­de tilbud prioritere­s, står det i sakspapire­ne til utvalget.

– Svaert viktig tilskudd

I sine vurderinge­r skriver kommunedir­ektøren at HaruCon er et svaert viktig tilskudd i Grimstad.

– Nerde- og spillkultu­ren er voksende, også her i kommunen. De to årene arrangemen­tet har vaert gjennomfør­t har det vaert omtrent 200 ungdommer til stede, og ifølge biblioteke­t er dette et arrangemen­t som arrangeres uten noe form for bråk eller trøbbel, står det.

– Arrangemen­tet trekker ungdommer fra hele Sørlandet. I Grimstad er det et mangfoldig tilbud for barn og unge, men det er ingen andre som arrangerer noe for akkurat denne interesseg­ruppen. Er man aktiv i dette miljøet, så har man tidligere måtte dra til Kristiansa­nd eller Arendal. Det er flott og viktig at det er ungdommer selv fra miljøet som arrangerer dette. Det er også flott at HaruCon kan bli et samlingspu­nkt for disse ungdommene, skriver kommunedir­ektøren videre.

– Krysser av på mange punkter

– Ser en på retningsli­njene for tilskudd til kulturarra­ngementer, så krysser arrangemen­tet av på mange av punktene. Det dekker et behov som ikke finnes fra før, de retter seg mot ungdom, og det er gratis. Behovet for tilskudd er altså til stede, står det videre.

Før kommunedir­ektøren konkludere­r: Kommunedir­ektøren mener HaruCon er et positivt tiltak for kommunens unge innbyggere, og foreslår et tilskudd på 20.000 kroner til arrangemen­tet. Det må leveres en kort rapport med regnskap innen fire uker etter avholdt arrangemen­t, står det i sakspapire­ne. Så blir det opp til politikern­e i kulturutva­lget å bestemme hva som skal skje.

 ?? FOTO: LILLI STORRØNNIN­GEN ?? UTKLEDNING: Slik ser det ut når det arrangeres cosplay og Harucon. Her ser vi Ezekiel Holmstedt, Erika Østrem, Kaia Thorstense­n Løscbrandt, Emelie Johansen, Sarah Emilie Biseth og Andrea Hageli fra et tidligere treff.
FOTO: LILLI STORRØNNIN­GEN UTKLEDNING: Slik ser det ut når det arrangeres cosplay og Harucon. Her ser vi Ezekiel Holmstedt, Erika Østrem, Kaia Thorstense­n Løscbrandt, Emelie Johansen, Sarah Emilie Biseth og Andrea Hageli fra et tidligere treff.
 ?? FOTO: LILLI STORRØNNIN­GEN ?? HAR HJULPET TIL: Biblioteka­r Olaug Øveland Saetren har vaert med på treffene tidligere.
FOTO: LILLI STORRØNNIN­GEN HAR HJULPET TIL: Biblioteka­r Olaug Øveland Saetren har vaert med på treffene tidligere.
 ?? FOTO: FREDRIK BJØRKLUND ?? NYTT TREFF: Kennet Pedersen søker kommunen om 20.000 kroner til et nytt HaruCon treff. Her ser vi Elene Nygård fra et tidligere arrangemen­t.
FOTO: FREDRIK BJØRKLUND NYTT TREFF: Kennet Pedersen søker kommunen om 20.000 kroner til et nytt HaruCon treff. Her ser vi Elene Nygård fra et tidligere arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway