Grimstad Adressetidende

Full fyr i plastvegg og kraftig røykutvikl­ing i drivhus

En person ble sendt til sykehus etter at det begynte å brenne i et drivhus hos Kristianse­ns gartneri på Dømmesmoen lørdag formiddag. Den ansatte får nå skryt av brannvesen­ets innsatsled­er for å ha gjort alt rett under brannen.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Det var Agder politidist­rikt som meldte om brannen rett før 12.15 lørdag formiddag.

– Melding om røykutvikl­ing i drivhus på Dømmesmoen. Nødetatene er på vei til stedet. Oppdateres, skrev de.

Fikk slukket brannen

Etter å ha kommet fram til stedet, og jobbet på stedet, skriver politiet i en ny melding på X at brannen er slukket.

– En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, skriver de også.

I en ny melding skriver de at brannen trolig har oppstått i forbindels­e med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

I den foreløpig siste meldingen på X om denne saken skriver Agder politidist­rikt at politiet har gjort undersøkel­ser på stedet og at de oppretter sak på forholdet.

Lampe hadde ramlet

Da Adressa var på stedet, opplyste politiets innsatsled­er der, Øyvind Fagerli, at brannen trolig hadde oppstått som følge av at den omtalte lampa hadde ramlet ned og antent en vegg mellom to av drivhusene.

Han sa også at det hadde vaert flammer på stedet før nødetatene kom, og at den ansatte som siden ble sendt til sykehus, hadde fått slukket en del av brannen, men at denne så hadde blusset opp igjen.

– Så da brannvesen­et kom til stedet etterpå, hadde brannen blusset opp igjen, og det var åpne flammer igjen da, sier han til Adressa.

Sendt til sykehus

Han sa også at det var bare var denne ene ansatte som hadde vaert involvert i brannen, og at vedkommend­e ble sendt til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg røyk.

Det var heller ikke noen heldig røyk å få i seg, for veggen som brant, var en ren plastvegg. Dette kunne derfor også fort ha gått mye verre hadde ikke den ansatte reagert så raskt.

Skryter av den ansatte

Brannvesen­ets innsatsled­er på stedet, Helge Hansen, skryter også av den ansatte til Adressa, og sier at vedkommend­e reagerte raskt og gjorde alt riktig under brannen før brannvesen­et kom.

– Jeg vil gjerne få skryte av vedkommend­e. Da vi kom her, var det helt fullt av svart røyk i hele drivhuset. Vi måtte derfor bare få åpnet opp og satt på vifta for å få luftet ut her, sier han.

Av bildene ser en at flammene hadde fått skikkelig tak i plastvegge­n, og at flammene hadde slikket fort og høyt oppover veggen. Uten den raske innsatsen kunne derfor dette fort ha gått mye verre.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? BRANN: Alle nødetatene måtte lørdag formiddag rykke ut til Kristianse­ns gartneri på Dømmesmoen etter at det hadde begynt å brenne der.
FOTO: KJETIL KARLSEN BRANN: Alle nødetatene måtte lørdag formiddag rykke ut til Kristianse­ns gartneri på Dømmesmoen etter at det hadde begynt å brenne der.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? FIKK GODT TAK: Flammene fikk raskt godt tak i den brennbare plasten.
FOTO: KJETIL KARLSEN FIKK GODT TAK: Flammene fikk raskt godt tak i den brennbare plasten.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? TOK INGEN SJANSER: Brannvesen­et tok ingen sjanser og sendte ut godt med folk til brannen.
FOTO: KJETIL KARLSEN TOK INGEN SJANSER: Brannvesen­et tok ingen sjanser og sendte ut godt med folk til brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway