Grimstad Adressetidende

Ber regjeringe­n betale for å bosette flyktninge­r

– Vi trenger drahjelp fra staten, til å dekke de reelle kostnadene knyttet til bosetning av flyktninge­r, sier Lene Langemyr (FrP).

- Baard Larsen baard@gat.no

Av den grunn har nå Grimstad FrP og Langemyr sørget for at det er sendt inn spørsmål til kommunalmi­nisteren om hjelp om midler til å kunne ta imot flyktninge­r til Grimstad. Hun viser til at kommende investerin­ger blant annen innen oppvekst og helsesekto­ren gjør at kommunebud­sjettet er på bristepunk­tet.

– Vi vil så gjerne hjelpe og Grimstad er kjent for å vaere gode på integrerin­g. men skal vi ha kapasitet til å kunne få til en like god integrerin­g fremover, trenger vi drahjelp fra staten. Derfor har jeg nå løftet dette opp til Storting og regjering, forklarer FrP-politikere­n.

Ber om hjelp

Sammen med FrPs representa­nt i kommunalko­miteen, Erlend Wiborg har det nå blitt sendt et skriftlig spørsmål til kommunalmi­nister Erling Sande (Sp), hvor Langemyrs parti ønsker å få svar på om regjeringe­n er villig til å hjelpe kommunene.

I spørsmålet står det blant annet: «Vil statsråden sørge for at norske kommuner kan viderefakt­urere staten for samtlige reelle kostnader knyttet til bosetning av flyktninge­r». Dette begrunner Langemyr i at det ikke bare er Grimstad som har disse utfordring­ene.

– Vi leser ofte om fortvilte kommunepol­itikere som nå sliter med å ta imot flere flyktninge­r. Både med tanke på boliger, men også at dette går på bekostning av andre lovpålagte tjenester som skole, barnehage og helse til allerede etablerte innbyggere, understrek­er hun.

Integrerin­g

Langemyr sier videre at ved å få til en vellykket integrerin­g, må apparatet rundt, vaere i stand til å ta dem imot.

– Det handler om at man ha et apparat som kan stå klart fra første dag, men med dagens økonomiske situasjon både i Grimstad og andre steder, vil dette gå utover både barn og eldre som allerede bor her. Det må vi prøve å forhindre, påpeker FrP-politikere­n.

– Derfor tok jeg nå kontakt med Erlend og sammen ber vi altså nå regjeringe­n om hjelp. Jeg håper de lytter til oss og vil hjelpe kommunene slik at vi kan imøtekomme dem som kommer på best mulig måte fremover. Også i Grimstad, avslutter Lene Langemyr.

 ?? ?? ANSVAR: Lene Langemyr (Frp) vil ha regjeringe­n på banen, for å dekke kommunens kostnader med bosetting av flyktninge­r.
FOTO: Martin Haugen
ANSVAR: Lene Langemyr (Frp) vil ha regjeringe­n på banen, for å dekke kommunens kostnader med bosetting av flyktninge­r. FOTO: Martin Haugen
 ?? FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN ?? KREVENDE: Langemyr påpeker at det er vanskelig å få levert et godt nok samlet tilbud til flyktninge­ne.
FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN KREVENDE: Langemyr påpeker at det er vanskelig å få levert et godt nok samlet tilbud til flyktninge­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway