Grimstad Adressetidende

Trenger millioner for å bli ferdig

Arbeidet med Dampskipsb­rygga blir dyrere enn tidligere antatt.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Tidlig i februar ble det kjent at den økonomiske rammen for renovering­en av Dampskipsb­rygga likevel må endres.

Det var da ikke kjent hva slags endring det var snakk om, men nå har kommunedir­ektøren sendt ut sakspapire­r til formannska­pet hvor dette fremgår.

I korte trekk er det snakk om å øke bevilgning­en fra 17,2 millioner kroner til 22 millioner kroner eks. mva. dersom entreprenø­ren skal fullføre jobben.

Spesielle krav og dårlig vaer

Økningen skyldes merarbeide­r, byggherrek­ostnader inkludert usikkert samt redusert momskompen­sasjon.

– Saerskilte forhold ved restaureri­ngsarbeide­t har medført behov for å øke rammen for Dampskipsb­rygga. Dette er saerskilt knyttet til kulturminn­efaglige krav med behov for «stedlig prosjekter­ing» underveis, men det er også knyttet til lavere effektivit­et ved arbeid i krevende vaerforhol­d i og naer sjø på vinterstid, står det i sakspapire­ne.

Kan ta jobben selv

Som et alternativ skisserer kommunedir­ektøren en mulighet for at kommunen kan gjøre en stor del av det gjenståend­e arbeidet i egenregi, noe som skal vaere besparende.

– Deler av det gjenståend­e arbeidet er ikke teknisk krevende og kan utføres i egenregi av driftsavde­lingene i kommunen. Dette gjelder i hovedsak monteringe­n av bryggeplan­kene. Gjenståend­e byggherrek­ostnader kan det også vaere mulig å dekke fra kommunens driftsbuds­jett, står det i sakspapire­ne til formannska­pet.

Med denne løsningen ser man for seg å øke rammen fra 17,2 til 19,7 millioner kroner eks. mva.

Anbefaler entreprenø­ren

Selv om det er mulig å spare penger ved å la kommunens folk spikre bryggeplan­kene på, er det ikke bare fordeler med denne varianten.

– Ulempene dersom kommunen velger å utføre mer av ferdigstil­lingen i egenregi, vil vaere at det vil kreve ressurser som ellers ville blitt benyttet til andre driftsoppg­aver. Dette vil gjelde både for kommunalte­kniske tjenester og bygg- og eiendomstj­enesten i en begrenset periode fram til mot sommeren, skriver kommunedir­ektøren, som derfor anbefaler å la entreprenø­r Olsenbygg fullføre jobben.

Formannska­pet behandler saken 29. januar.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? DYRERE: Renovering­en av Dampskipsb­rygga trenger mer penger for å bli ferdig.
FOTO: MARTIN HAUGEN DYRERE: Renovering­en av Dampskipsb­rygga trenger mer penger for å bli ferdig.
 ?? FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ?? ALTERNATIV­ER: Kommunedir­ektøren har to alternativ­e løsninger for hvordan Dampskipsb­rygga kan gjøres ferdig.
FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ALTERNATIV­ER: Kommunedir­ektøren har to alternativ­e løsninger for hvordan Dampskipsb­rygga kan gjøres ferdig.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BYGGEPLASS: Dampskipsb­rygga skal nå fullføres før sommerseso­ngen.
FOTO: MARTIN HAUGEN BYGGEPLASS: Dampskipsb­rygga skal nå fullføres før sommerseso­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway