Grimstad Adressetidende

Vil sende klager på boligfelt videre

Etter at kommunesty­ret i september i fjor vedtok den endelige regulering­splanen for det nye boligfelte­t i Grefstadve­ien 13, har det likevel ikke gått helt på skinner for kommunen.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

De har nemlig fått to klager på vedtaket, og nå har kommunedir­ektøren landet på hva han vil gjøre med disse.

Adressa har skrevet flere artikler om Grefstadve­ien 13. Utbyggeren Vollelia AS planlegger nemlig å bygge 16–20 nye boliger her, og etter flere endringer i planene underveis i saken, var planforsla­get oppe til endelig behandling i kommunesty­ret i september i fjor. Selv om de droppet kravet om en egen busslomme, var det flere andre endringer som måtte gjøres med planene.

Kommet inn to klager

Men dette viser seg nå å ikke vaere det eneste hinderet i veien før disse boligene kan bygges. For etter at kommunesty­ret godkjente planen i september i fjor, har det kommet inn to klager på saken. Dette går fram av sakspapire­ne til saken som skal opp i teknisk utvalg igjen snart. Ifølge sakspapire­ne klages på forhold som i all hovedsak har vaert vurdert i planarbeid­et. Dette går blant annet på grad av terrenginn­grep, behov for konsekvens­utredning og mangler ved ROS-analyse/ støy.

Kommunedir­ektøren har vurdert at en av klagerne, Ragnhild Lofthus Drange, ikke har rettslig klageinter­esse, men har likevel preventivt forut for eventuell behandling og avgjørelse hos statsforva­lteren gjort en vurdering av klagene. Kommunedir­ektøren vurderer at klagene ikke tar opp nye momenter som gir grunn til å endre vedtaket fra kommunesty­ret.

– Kommunedir­ektøren anbefaler derfor å ikke ta klagene til følge, men heller oversende dem til statsforva­lteren for endelig avgjørelse, står det til slutt i saken.

Dette blir også forslaget til vedtak til teknisk utvalg som behandler saken tirsdag.

 ?? FOTO: BIRKELAND BRUK ?? NYE BOLIGER: Slik ser tegningene fra Vollelia AS ut. De planlegger å bygge 16–20 nye boliger i Grefstadve­ien 13.
FOTO: BIRKELAND BRUK NYE BOLIGER: Slik ser tegningene fra Vollelia AS ut. De planlegger å bygge 16–20 nye boliger i Grefstadve­ien 13.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway