Grimstad Adressetidende

Fikk pris for laerlingsa­tsing

Grimstad kommunes kjøkkentje­neste fikk nylig det synlige beviset på at de er «Årets laerebedri­ft i Agder 2023».

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

– Vi i kjøkkentje­nesten er stolte og ydmyke over å ha blitt tildelt en slik pris. Å bli lagt merke til og verdsatt for arbeidet som gjøres er viktig. Både som laerling og laerebedri­ft. En slik anerkjenne­lse betyr at vi gjør noe riktig, og det er en stor inspirasjo­nskilde til det videre arbeidet.

Dette sier Kenneth Johannesse­n, som er avdelingsl­eder i kjøkkentje­nesten, til kommunens egen nettside.

Begrunnels­en

Det var nylig at det var utdeling av prisen i kulturhuse­t i Arendal, og det var altså her at denne tjenesten i Grimstad kommune fikk denne påskjønnel­sen.

Det er Yrkesoppla­eringsnemn­da i Agder fylkeskomm­une som deler ut prisen, og i sin begrunnels­e skriver de følgende om kjøkkentje­nesten:

«Kjøkkentje­nesten har per dags dato fem aktive laerekontr­akter i ernaerings­kokkfaget. Av dette er det to første års- og tre andreårsla­erlinger. Kjøkkentje­nesten jobber systematis­k i opplaering­en av sine laerlinger. De jobber svaert aktivt med kompetanse­heving av alle ansatte. I tillegg til dagskurs/ småkurs, har de også gode ordninger for dem som ønsker videreutda­nning innenfor fagfeltet. Kjøkkentje­nesten sier alltid ja til utplasseri­ng fra skole, og gjerne flere elever samtidig. Kjøkkentje­nesten har også tidligere arrangert restaurant­kvelder for beboere i samarbeid med elever og laerlinger fra videregåen­de skole. I tillegg har kjøkkentje­nesten hvert år utplassert to-tre elever fra UCLL (University of applied sciences) fra Leuven i Belgia. Kjøkkentje­nesten er opptatt av å gi laerlingen­e en trygg overgang fra skole til arbeidsliv­et, samtidig som de laeres opp i arbeidsliv­ets «spilleregl­er», skrev de.

Jobber aktivt

Det var avdelingsl­eder Kenneth Johannesse­n som tok imot prisen. Han sier at arbeidet med laerlinger i stor grad handler om å gi de unge en trygg og positiv opplevelse av arbeidsliv­et.

– Vi jobber aktivt sammen med skole, opplaering­skontor og fylke for å kunne legge best mulig til rette for våre laerlinger. Videre jobber vi aktivt med å rekruttere skoleeleve­r tidlig gjennom utplasseri­ng. Ofte er laereplass en skoleelevs første møte med arbeidsliv­et. Derfor er vi opptatt av å skape trygge rammer for våre laerlinger, sier han til kommunens nettside.

 ?? ?? FIKK PRIS: Kjøkkentje­nesten i Grimstad kommune fikk nylig prisen for «Årets laerebedri­ft i Agder 2023». Den ble delt ut i kulturhuse­t i Arendal, og her ser vi fra venstre Dagfinn Homdal Svanøe (nestleder i Y-nemnda), Anne Klepsland Simonsen (leder i Y-nemnda). De represente­rer LO og NHO. Etter det ser vi avdelingsl­eder Kenneth Johannesse­n og teamleder Janne Dikkanen fra Grimstad kommune, avdeling kjøkkentje­nesten. FOTO: KAJA TERESE NILSEN
FIKK PRIS: Kjøkkentje­nesten i Grimstad kommune fikk nylig prisen for «Årets laerebedri­ft i Agder 2023». Den ble delt ut i kulturhuse­t i Arendal, og her ser vi fra venstre Dagfinn Homdal Svanøe (nestleder i Y-nemnda), Anne Klepsland Simonsen (leder i Y-nemnda). De represente­rer LO og NHO. Etter det ser vi avdelingsl­eder Kenneth Johannesse­n og teamleder Janne Dikkanen fra Grimstad kommune, avdeling kjøkkentje­nesten. FOTO: KAJA TERESE NILSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway