Grimstad Adressetidende

Dampskipsb­rygga: – Vi kan ikke si at vi dropper prosjektet

Flertallet i formannska­pet vil la entreprenø­ren fullføre arbeidet med Dampskipsb­rygga.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa kunne nylig skrive at det trengs flere millioner kroner ekstra for å komme i mål med renovering­en av Dampskipsb­rygga, som etter planen skal stå klar til sommerens sesong med gjestehavn­drift.

Torsdag fikk formannska­pet en sak til behandling hvor kommunedir­ektøren anbefalte å øke den økonomiske rammen fra 17,2 millioner kroner til 22 millioner kroner eks. mva. og la entreprenø­ren fullføre arbeidet. Alternativ­t at kommunens folk gjør mye av det gjenståend­e arbeidet, noe som er beregnet å bli noe billigere.

Føler seg låst

Marit Grefstad (Ap) erkjente at saken ikke er så grei å forholde seg til, og sammenlikn­et den med andre saker hvor budsjettra­mmen sprekker etter at arbeidet er påbegynt.

– Det blir verre og verre. Vi er helt nødt til å ha Dampskipsb­rygga opp og gå. Vi kan ikke si at vi dropper prosjektet. Vi er prisgitt det som har skjedd, og har ikke sjans til å gå inn og kontroller­e de bakenforli­ggende tallene, og vi settes i forlegenhe­t. Jeg har sagt det før, og skal si det igjen, sa hun.

Grefstad sa også at saken om den spesielle trepaeleka­ia er noe folk ofte tar opp.

– Hver gang vi møter noen som vet vi er politikere, flirer de og sier «hvordan går det med Dampskipsb­rygga», og det er ikke noe hyggelig, sa hun.

Stemte imot

Lene Langemyr (Frp) varslet at hun ville stemme imot å øke bevilgning­en i denne omgang.

– Vi er helt enig i at den må bli ferdig, men det er en del i saksinnhol­det vi reagerer på, sa hun, og varslet at stemmegivn­ingen kan bli annerledes når kommunesty­ret skal behandle saken.

– Konkrete grunner

Ordfører Beate Skretting (H) tok ordet for å si noe om konsekvens­ene av å si nei til å bevilge mer penger.

– Jeg synes også det er uheldig med disse budsjettov­erskridels­ene, og jeg er enig i at Dampskipsb­rygga må ferdigstil­les til sommeren. Når det er sagt, er dette en sak hvor det er varslet at det er krevende, sa hun, og viste til at en del av overskride­lsen gjelder at en ikke får full momskompen­sasjon.

Ordføreren viste også til at det kraftige snøfallet i januar var mer krevende for arbeidet på brygga enn andre steder.

– Det er pekt på konkrete grunner til at det er økninger i rammen. Det er det ikke i alle andre prosjekter. Det er viktig at vi får den ferdig til sommeren så vi får tatt imot noen båtturiste­r i gjestehavn­a vår, sa hun.

Også Jørgen Dalaker (Sp) stemte imot å bevilge mer til arbeidet.

– Jeg tror alle er enige om at vi må få den opp og gå med tanke på båtturiste­ne, men jeg vil stemme imot forslaget av prinsipiel­le årsaker, sa han, og varslet at også Senterpart­iet vil prøve å få avklart flere spørsmål i kommunesty­ret.

– En kan stemme imot, men hvis et flertall stemmer imot, samtidig som en ønsker at det ferdigstil­les, er resultatet at det stopper opp. Det er ikke helt samsvar, påpekte ordføreren.

Fastpris?

Arnt Gunnar Tønnessen (V) spurte om det har vaert vurdert å ta resten av prosjektet på fastpris så en ikke risikerer flere overraskel­ser.

Det ble da opplyst at rammeavtal­en med entreprenø­ren ikke åpner for dette.

Flertallet på fem stemte for å øke rammen så entreprenø­ren kan bygge ferdig, mens Langemyr og Dalaker stemte imot.

Kommunesty­ret avgjør saken 6. mars.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? DYRERE: Det trengs flere millioner for å komme i havn med renovering­sarbeidet på brygga.
FOTO: MARTIN HAUGEN DYRERE: Det trengs flere millioner for å komme i havn med renovering­sarbeidet på brygga.
 ?? FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ?? ALTERNATIV­ER: Kommunedir­ektøren har to alternativ­e løsninger for hvordan Dampskipsb­rygga kan gjøres ferdig.
FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ALTERNATIV­ER: Kommunedir­ektøren har to alternativ­e løsninger for hvordan Dampskipsb­rygga kan gjøres ferdig.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? UGREIT: Marit Grefstad (Ap) liker ikke stadige budsjettov­erskridels­er. Her med Dan Børge Klungerbo (SV) i formannska­pet.
FOTO: MARTIN HAUGEN UGREIT: Marit Grefstad (Ap) liker ikke stadige budsjettov­erskridels­er. Her med Dan Børge Klungerbo (SV) i formannska­pet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway