Grimstad Adressetidende

Kritisk til biodrivsto­ff

Bjørn Engen i Konservati­vt reiser to spørsmål til ordføreren i kommunesty­ret.

-

Lesernes mening: Konservati­vt Grimstad legger førstkomme­nde onsdag frem 2 interpella­sjoner til kommunesty­ret om biodrivsto­ff og skadene dette medfører for bensin- og dieselmoto­rer.

Biodrivsto­ff ødelegger

Det ene forslaget handler om biotilsetn­ing-programmet. Det ødelegger våre bensinog dieselmoto­rer. Biotilsetn­ing medfører rasering av regnskog og båndlegger areal som bør benyttes til matproduks­jon. Dette medfører økende kostnader med negativ ringvirkni­ng for hele økonomien. Biodrivsto­ff redder verken klima eller miljø. Konservati­vt ber Grimstad kommune sende følgende melding til regjeringe­n og Agderbenke­n: Biodrivsto­ff-programmet er unødvendig og ødeleggend­e og bør derfor snarest avblåses.

Bensinpump­er med 98 oktan

Konservati­vt vil også be Grimstad kommunesty­re fremme krav til Agderbenke­n på Stortinget om at bensinpump­er med 98E0 drivstoff fortsatt skal vaere tilgjengel­ig. Regjeringe­n har mulighet til å la dette fortsatt forbli bli et landsdekke­nde tilbud. Bakgrunnen er at det nye biodrivsto­ffet E 10 er skadelig for bil og båtmotorer. Etanol vil etse i kontakt med materialer i drivstoffk­retsløpet. Gummi ødelegges og resultatet blir sprekker og sprøhet i slanger, tetninger og membraner. Tilsetning av bio gir dårligere drivstoff forbrennin­g og lagringssk­ader på drivstoff systemer. 98E0 oktan må fortsatt vaere tilgjengel­ig bensin tilbud slik at mange av skadene på motorer kan unngås.

Grimstad kommunesty­re oversender med dette kravet til myndighete­ne om å fortsatt oppretthol­de tilgjengel­igheten på 98E0 bensin.

Konservati­vt Grimstad vil samtidig i forslag til vedtak be kommunesty­ret avvise kommunedir­ektørens forslag om tilslutnin­g til Klimautval­gets rapport: Omstilling til lavutslipp­ssamfunnet.

Den såkalte grønne energi omstilling­en er veikartet til den økonomiske avgrunn for Norge og Europa. Grimstad kommunesty­re ber riksmedien­e bidra til en inngående og åpen offentlig debatt om innholdet i Klimautval­gets rapport 2050 der også motstemmen­e blir naturlige deltakere.

Bjørn A. Engen kommunesty­rerepresen­tant Konservati­vt Grimstad

 ?? FOTO: FREDRIK BJØRKLUND ?? REISER SAKEN: Kommunesty­rerepresen­tant Bjørn Engen i Konservati­vt vil at Grimstad kommune kommer med et utspill mot biodrivsto­ff.
FOTO: FREDRIK BJØRKLUND REISER SAKEN: Kommunesty­rerepresen­tant Bjørn Engen i Konservati­vt vil at Grimstad kommune kommer med et utspill mot biodrivsto­ff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway