Grimstad Adressetidende

– Baklengs inn i framtida med vedtak om hyttebyggi­ng

Anne Gurine Hegnar skriver i dette leserinnle­gget at det er kun utbygger som vil tjene på planen om hytteutbyg­gingen.

- For Grimstad SV Anne Gurine Hegnar Teknisk utvalg og styremedle­m

Lesernes mening: Baklengs inn i framtida med vedtak om hyttebyggi­ng på Hoveneset og i Hovekilen

Politikern­e i fylkesutva­lget stemte mot å ta innsigelse­ne fra fylkeskomm­unedirektø­ren til følge og går inn for storstilt hyttebyggi­ng med 17 hytter på Hove.

Høyre, Krf, Frp og Senterpart­iet velger dermed å gå mot sterke faglige argumenter om behov for endring av deler av planen, for å få en plan mer på naturens og allmenhete­ns premisser.

Høyres representa­nt, Tore Grobaek Vamraak, som er hjemmehøre­nde i Grimstad, reagerte i tillegg på at det kommer slike negative uttalelser fra Agder fylkeskomm­une, og framførte at det dermed virker negativt for videre framdrift i saker.

Mange klager

Hva er så årsaken til disse negative uttalelsen­e fra fylkeskomm­unen som Grimstad stadig får? Vi ser at forslag til regulering­splaner i vår kommune stadig blir sendt ut på høring og vedtatt til tross for og på tvers av faglige råd om vern av natur, biologisk mangfold og allmenhete­ns interesser og befolkning­ens ønsker. Som følge av det, blir det mange klager.

Når det gjelder hytteområd­et på Hove, burde innsigelse­ne fra fylkeskomm­unen etter SV s mening vaert full stopp av hele planen. Grimstad SV ba om det i teknisk utvalg 17.09.2023, men ble nedstemt.

Vi la til grunn at statlige føringer vektlegger at vi gjennom vern av LNFområder også ivaretar truet biologisk mangfold og bidrar til klimaregns­kapet med mindre CO2 utslipp.

Innenfor planområde­t er det en rik edelløvsko­g med blant annet asketraer, som er vurdert lokalt viktig, strandeng og myr som binder CO2.

Kun utbygger som tjener

I tillegg ligger området helt opptil de statlige sikrede frilufts-arealene på Hoveneset.

Området blir nå også endret fra et eldorado av spennende natur som er mye brukt av skolen og allmenhete­n ellers til fordel for helt unødvendig og ødeleggend­e utbygging.

Dette er godt dokumenter­t og likevel trumfer den blå siden denne kunnskapen. Det er kun utbygger som tjener på denne planen og det betyr at ulempene er større både for natur, klima og folk.

Grimstad ligger på siste plass i sin forvaltnin­g av natur. Med den politiske koalisjone­n vi har i Grimstad og i fylkesutva­lget, ser det mørkt ut også i fortsettel­sen.

Grimstad SV vil likevel fortsette å kjempe for at det vi utvikler i denne kommunen, skal bygge på kunnskap om betydninge­n av å ivareta natur, miljø, naermiljø og allmenhete­ns interesser Vi har et forvaltera­nsvar også for framtida.

 ?? ?? LOV Å ENDRE MENING: Leder av Grimstad Ap, David Bergh Tharaldsen, sier at vi kanskje ikke har tatt inn over oss det alvoret klimaekspe­rtene informerer om.
LOV Å ENDRE MENING: Leder av Grimstad Ap, David Bergh Tharaldsen, sier at vi kanskje ikke har tatt inn over oss det alvoret klimaekspe­rtene informerer om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway