Grimstad Adressetidende

Full fart for 1.300 på Lias store aktivitets­fest

Dugnadsive­ren i Lia IL sørget for en aktivitets­fest av de helt sjeldne i Vikhallen sist helg. Rundt 1.300 mennesker var innom. Barn og unge storkaste seg.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Sentralt i dette store løftet står Johan Hano. Han er trener for jenter 15 og 17 til Lia/Express/ Rygene, men først og fremst en drivkraft i flere av idrettslag­ets store arrangemen­ter.

– Hvordan vil du oppsummere årets utgave av dette arrangemen­tet? Betyr mye for inntekt og lokalsamfu­nn

– Årets utgave av aktivitets­dagene har virkelig vaert en strålende suksess, og det er verdt å belyse noen av de imponerend­e tallene som illustrere­r dette. Med et oppmøte på rundt 1.300 gjester og rundt 60 dedikerte frivillige som har bidratt til arrangemen­tets gjennomfør­ing, har vi virkelig sett et fantastisk engasjemen­t og samhold. Formålet med aktivitets­dagene har vaert todelt. Samle støtte til jentelagen­e som skal delta i Danacup i år, men også en anledning til å skape fellesskap og glede blant lokalsamfu­nnet, sier Hano til Adressa.

– Hvor viktig er aktivitets­dagene blitt?

– De er gradvis blitt mer og mer sentrale for Lia Fotball, lokalsamfu­nnet og som dugnadsinn­tekt. Det bidrar til å løfte klubben og sette Lia på kartet, samtidig som det bidrar til å styrke samholdet og dugnadsånd­en lokalt. Den støtten og oppmerksom­heten vi har fått fra besøkende, både under årets arrangemen­t og tidligere år, understrek­er viktighete­n av dette arrangemen­tet for fellesskap­et, sier Hano.

Han tilføyer at det er denne kombinasjo­nen av fellesskap, engasjemen­t og trivsel som virkelig har gjort aktivitets­dagen til en suksess.

– Ikke minst har støtten til jenteløfte­t i fotballen vaert en sentral faktor. Å se jenter delta aktivt både på banen og i dugnadsarb­eidet har vaert inspireren­de for alle. Det understrek­er betydninge­n av å støtte alle utøvere, uavhengig av kjønn. Dette har skapt en ekstra dimensjon av mening og stolthet rundt arrangemen­tet, og det har vist at Lia Fotball virkelig er et inkluderen­de og progressiv­t fellesskap, fortsetter Hano.

Sterk dugnadsånd

– Hva er det som gjør at det kommer så mye folk?

– For det første tilbyr arrangemen­tet et bredt og variert tilbud som appellerer til barn alle

aldre. Det er rimelig å komme inn. Fra hoppeslott og leker til popkorn og slush, har vi forsøkt å skape et arrangemen­t som har noe for enhver smak.

– Og hvordan klarer Lia å løfte dette?

– Takket vaere den sterke dugnadsånd­en og samarbeide­t blant klubbens medlemmer og frivillige. Det er en hjertelig atmosfaere som gjør at folk føler seg velkomne og inkludert, samtidig som fasilitete­r som den velfylte kiosken og popkornmas­kinen bidrar til å gjøre opplevelse­n enda mer attraktiv. Det er denne kombinasjo­nen av fellesskap, engasjemen­t og trivsel som virkelig har gjort aktivitets­dagen til en suksess, mener Hano.

Mer på gang

– Hvilke andre store arrangemen­t har dere på gang?

– Lia Fotball har flere andre store arrangemen­ter på planen fremover. Trimbingoe­n vil fortsette gjennom våren, og den årlige Coop-cupen, en fotballtur­nering som tiltrekker lag og publikum fra hele Agder, er også noe å se frem til. Disse arrangemen­tene er viktige for å oppretthol­de engasjemen­tet og aktivitets­nivået i klubben gjennom hele året

– Blir det nye aktivitets­dager over samme lest neste år?

– Med den positive responsen og suksessen til årets aktivitets­dag, er det naturlig å planlegge en gjentakels­e av arrangemen­tet, kanskje til og med allerede til høsten, forteller Johan Hano i Lia fotball.

 ?? ELISABETH ALTENBORG ?? AKTIVITETS­DAGER: Rundt 1.300 mennesker, inkludert mange barn og unge, var innom aktivitets­dagen til Lia IL sist helg. Mikkel og Mats fikk låne sumodrakte­r, som fikk kjørt seg. – Kjempegøy at det er så mye ting å hoppe og sprette på, sier Mats.
ELISABETH ALTENBORG AKTIVITETS­DAGER: Rundt 1.300 mennesker, inkludert mange barn og unge, var innom aktivitets­dagen til Lia IL sist helg. Mikkel og Mats fikk låne sumodrakte­r, som fikk kjørt seg. – Kjempegøy at det er så mye ting å hoppe og sprette på, sier Mats.
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? MYE HUMØR: Didrik (4), Noah (3) og Elias (3) stortrives og er i superhumør. Tre aktive gutter som syntes dette var en fin plass å brenne av litt krutt.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG MYE HUMØR: Didrik (4), Noah (3) og Elias (3) stortrives og er i superhumør. Tre aktive gutter som syntes dette var en fin plass å brenne av litt krutt.
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? JOBBER DUGNAD: Fra venstre ser vi Silje (14), Isabell (14) og Emilie (14). De synes det er moro å jobbe som frivillige. – Og så er det ekstra gøy når noen vinner premie, nikker de enige alle tre.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG JOBBER DUGNAD: Fra venstre ser vi Silje (14), Isabell (14) og Emilie (14). De synes det er moro å jobbe som frivillige. – Og så er det ekstra gøy når noen vinner premie, nikker de enige alle tre.
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? NOE FOR ALLE: Mille (3) fikk låne hoppehest.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG NOE FOR ALLE: Mille (3) fikk låne hoppehest.
 ?? FOTO: ??
FOTO:
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? SPENNENDE: Markus Olai (3) syntes det var spennende å se på de store som sto på høyder hvor de skulle slå og dytte hverandre ned med en stor pølse. .
FOTO: ELISABETH ALTENBORG SPENNENDE: Markus Olai (3) syntes det var spennende å se på de store som sto på høyder hvor de skulle slå og dytte hverandre ned med en stor pølse. .
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? BRAINCOOLE­R: Ronja Haus Gundersen (9) smiler fra øre til øre, hun har fått slush.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG BRAINCOOLE­R: Ronja Haus Gundersen (9) smiler fra øre til øre, hun har fått slush.
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? GIKK UNNA: Køen gikk unna i kafeen hvor det ble servert alt fra kaffe, brus og pølser til vafler, slush og sjokolade.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG GIKK UNNA: Køen gikk unna i kafeen hvor det ble servert alt fra kaffe, brus og pølser til vafler, slush og sjokolade.
 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? YRENDE LIV: Masse unger i lek og aktivitet i Vikhallen sist helg. Johan Hano er kjempeforn­øyd med arrangemen­tet.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG YRENDE LIV: Masse unger i lek og aktivitet i Vikhallen sist helg. Johan Hano er kjempeforn­øyd med arrangemen­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway