Grimstad Adressetidende

Lars Kristian (35) tar over ledelsen

Kjell Gilje gir seg som daglig leder i familiebed­riften Kjell Gilje AS. Nå slipper han yngre krefter til, og gir stafettpin­nen videre til Lars Kristian Pedersen.

- Beate H. Mikkelsen beate.mikkelsen@gat.no

– Dette blir veldig spennende. Det er motiverend­e å få sånn en jobb og skulle lede et firma, sier byggmester og påtroppend­e daglig leder Lars Kristian Pedersen (35) til Adressa.

Nåvaerende styreleder Hans Petter Gilje skriver i en pressemeld­ing at etter en grundig prosess med mange gode kandidater, falt valget til slutt på en tidligere ansatt.

Vender tilbake

Pedersen har nemlig erfaring som både tømrer og formann i Kjell Gilje AS, og vet derfor godt hva han går til.

– Først og fremst ser jeg frem til å komme tilbake til alle de hyggelige kollegene og jobbe sammen med en dyktig stab. De kjenner meg, og vet hvordan jeg er som person. At jeg er arbeidsom og står på. Det tror jeg nok var av betydning for at valget falt på meg, sier han.

Lars Kristian Pedersen kommer fra jobben som byggeleder i Skalahus Grimstad.

– Jeg har hatt mange fine år der, og har laert masse, forteller han.

Et bevisst valg

Det var heller ingen tilfeldigh­et at det er en byggmester som ansettes.

– Vi besitter høy kompetanse og har flere ingeniører i staben. At Lars Kristian som byggmester og byggteknik­ker, også har den praktiske og håndverksm­essige tilnaermin­gen med seg inn i rollen som daglig leder, ser vi som veldig positivt, forteller Hans Petter Gilje.

Følger i sin fars fotspor

Den nye lederen er fra Østerhus, og visste tidlig at han ville følge i sin fars fotspor.

– Min far var snekker, og jeg er oppvokst i dette miljøet. Derfor betyr det også mye at jeg nå skal inn i en tradisjons­bedrift med verdier som jeg verdsetter, sier Pedersen.

Høye krav til standard

– Jeg er veldig ydmyk for det gode omdømmet som er opparbeide­t i dette tradisjone­lle håndverksf­irmaet. At de samtidig er fremme i skoa med elementbyg­ging er noe som jeg alltid har likt godt. Det som trigget meg mest var det at firmaet har så mange spennende prosjekter i High-end klassen. Boliger og fritidsbol­iger der kunden stiller veldig høye krav til standard og løsninger, sier han videre.

Nye, yngre krefter

Pedersen tror at det er positivt å få inn en yngre generasjon, og han står klar til å ta bedriften videre.

– Det er en veldig tøff bransje akkurat nå, så det vil bli utfordrend­e. Vi må sørge for å vinne jobber ved å vaere konkurrans­edyktige på pris, tilpasning­sdyktige og jobbe for at kundene våre blir fornøyde.

– Det første jeg må ta videre er å få rekruttert flere tømrere. Vi har mange oppdrag fremover, heldigvis. Det blir min jobb å bidra til at at vi får inn enda flere oppdrag. Vi ønsker jo å øke omsetninge­n. Så blir det også en videreføri­ng av den tradisjone­lle driften av firmaet. Samtidig er det et mål å tilføre noe nytt, og bidra til å gi firmaet ytterliger­e

vind i seilene i tiden som kommer, forteller Lars Kristian Pedersen.

Inn i ny rolle

Kjell Gilje har over 50 års erfaring fra bygg- og anleggsbra­nsjen. Nå går han videre inn i rollen som arbeidende styreleder. Han skal også fortsette med å drifte anleggsavd­elingen.

– Jeg kommer nå til å få mer tid til det jeg kanskje liker best. Det er å holde i et stort lastebilra­tt eller noen gravemaski­nspaker, motorsag, og vaere kaptein på taubåten for lekter, forteller han.

– Så har jeg lovet Lars Kristian å vaere tilgjengel­ig som mentor. Det ser jeg frem til, avslutter Gilje.

 ?? FOTO: KJELL GILJE AS ?? GENERASJON­SSKIFTE: Lars Kristian Pedersen (t.v.) tar nå over jobben som daglig leder, mens Kjell Gilje går inn i rollen som arbeidende styreleder.
FOTO: KJELL GILJE AS GENERASJON­SSKIFTE: Lars Kristian Pedersen (t.v.) tar nå over jobben som daglig leder, mens Kjell Gilje går inn i rollen som arbeidende styreleder.
 ?? FOTO: KJELL GILJE AS ?? KJØRER VIDERE: Kjell Gilje gir seg som daglig leder og prosjektle­der bygg, og går nå over i rollen som arbeidende styreleder.
FOTO: KJELL GILJE AS KJØRER VIDERE: Kjell Gilje gir seg som daglig leder og prosjektle­der bygg, og går nå over i rollen som arbeidende styreleder.
 ?? ?? GOD STEMNING: Kjell Gilje (t.h.) og Lars Kristian Pedersen er gamle kjente. Pedersen er nemlig tidligere ansatt hos Gilje. Her leker de to seg i produksjon­shallen for byggeeleme­nter.
GOD STEMNING: Kjell Gilje (t.h.) og Lars Kristian Pedersen er gamle kjente. Pedersen er nemlig tidligere ansatt hos Gilje. Her leker de to seg i produksjon­shallen for byggeeleme­nter.
 ?? FOTO: KJELL GILJE AS ??
FOTO: KJELL GILJE AS
 ?? FOTO: BAARD LARSEN / ARKIV ?? ATTRAKTIV ARBEIDSPLA­SS: Hans Petter Gilje synes det er stas når tidligere ansatte kommer tilbake. Så legger han til at firmaet har vaert i toppskikte­t i medarbeide­rkåringen «Great place to work» hvert eneste år, siden 2017.
FOTO: BAARD LARSEN / ARKIV ATTRAKTIV ARBEIDSPLA­SS: Hans Petter Gilje synes det er stas når tidligere ansatte kommer tilbake. Så legger han til at firmaet har vaert i toppskikte­t i medarbeide­rkåringen «Great place to work» hvert eneste år, siden 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway