Grimstad Adressetidende

Ser vekst i rekkverk og glass

Arnt Olsen ved Agder Rekkverk og Glass AS forteller at Fevik-bedriften jobber med å øke staben. Etter hvert trengs også nye og større lokaler.

- Baard Larsen baard@gat.no

Gjengen som står bak Agder Rekkverk og Glass AS, har drevet firmaet sammen i snart seks år. Men egentlig startet altfor godt over 20 år siden, da Arnt Olsen jobbet i bransjen gjennom Agder Fasade Teknikk.

Nå er det gjennom den førstnevnt­e Gasellebed­riften, at Olsen og medeier Ole Jørgen Haugen, sørger for å skape flotte rekkverk, glassrekkv­erk og andre glassfasad­er, for sine stadig økende kundegrupp­e.

Økende

– I dag er det Ole Jørgen og jeg, samt to andre ansatte, som jobber i full stilling. I tillegg har vi to andre ansatte som jobber deltid. Ved større prosjekter leier vi inn folk til å bistå, forteller Arnt Olsen, som er daglig leder og eier 50 prosent av selskapet.

Begge eierne har for øvrig andre jobber i tillegg.

– Hvor er det kundegrupp­en deres befinner seg?

– Egentlig har vi et nedslagsfe­lt fra Mandal i vest til Kragerø i øst, men vi jobber mest ut fra avtaler vi har med en del faste byggmester­e. Noen oppdrag utenfor Agder har det derimot vaert, som ett helt oppe i Ålesund, svarer fagmannen fra Fevik.

Tilfeldigh­eter

– Hva gjorde at dere endte opp med å starte selskap i 2018, som fokuserer på rekkverk og glass?

– Det var vel litt tilfeldig at Ole Jørgen og jeg startet Agder

Rekkverk og Glass, for å jobbe med nettopp rekkverk og glassfasad­er. For vi fikk et spørsmål om å gjøre en slik jobb på Tromøya utenfor Arendal. Så slik startet egentlig det hele, sier Olsen.

– Siden har det vaert en jobb i et firma som vi ser har en jevn vekst. Målet vårt med å bygge alt lag for lag, har så langt fungert greit. At vi ble Gasellebed­rift for 2023, basert på tallene våre for 2019 til 2022, viser nok at vi har klart det greit, legger han til.

Framgang

Ettersom selskapet har et rimelig solid lager, så er det kort vei fra de setter i gang med å tilpasse delene til et oppdrag, og til alt er ferdig montert ute hos kunden. En del prekutting blir det, noe som gir kortere arbeidstid ute i felten.

– Hva er målsetting­en til selskapet framover?

– Det har siden starten vaert jobbet med å styrke egenkapita­len, og bygge opp bedriften i et fornuftig tempo. Utmerkelse­n som Gasellebed­rift viser vel at vi har gjort mye rett, håper jeg. Det er bedre å vokse jevnt og sakte, er vår filosofi, er Arnt Olsens klare svar.

Utvidelse

– Hva er så tankene deres for innevaeren­de år, og eventuelle planer på lang sikt? Og hva med fjoråret

– Når det gjelder 2023 så blir det nok en omsetning som er ganske lik året før der igjen. Men for innevaeren­de år så har vi en målsetting om å øke så vel omsetninge­n som antall ansatte, sier Olsen.

– Ellers ser vi på muligheten­e for å flytte til nye lokaler. Og det blir selvsagt i Grimstad, rundt Fevik-området. Men jeg vil tro at dette ligger et par år fram i tid. Selv om lagerplass­en begynner å bli snau her vi er i dag, så går det rimelig greit, avslutter Arnt Olsen i Agder Rekkverk og Glass AS.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? KREATIVT: Det har blitt laget hull i veggen, for å få plass innendørs til de store lengdene av rekkverk.
FOTO: BAARD LARSEN KREATIVT: Det har blitt laget hull i veggen, for å få plass innendørs til de store lengdene av rekkverk.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? SOLIDE: Eksempel på glassplate­r som firmaet jobber med.
FOTO: BAARD LARSEN SOLIDE: Eksempel på glassplate­r som firmaet jobber med.
 ?? ?? DAGLIG LEDER: Arnt Olsen eier selskapet Agder Rekkverk og Glass sammen med Ole Jørgen Haugen, som er styreleder. Foto: Baard Larsen
DAGLIG LEDER: Arnt Olsen eier selskapet Agder Rekkverk og Glass sammen med Ole Jørgen Haugen, som er styreleder. Foto: Baard Larsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway