Grimstad Adressetidende

Hytter for friluftsli­v?

-

➤ Det planlagte Hove hytte og friluftsom­råde, som planen kalles, skaper sterke reaksjoner og engasjemen­t. Saerlig i Homborsund, der 17 hytter skal bygges tett opp til et friluftsom­råde og sjøen.

➤ Planen selges inn som om hyttene på 120 kvadratmet­er blir en døråpner for friluftsli­v i området. Det er smart gjort, men vi har hørt den før. Da svaberg ble sprengt vekk på Støle for å bygge hytter, var også det for å tilrettele­gge for allmennhet­en.

➤ Det har skjedd noe paradoksal­t i hyttepolit­ikken de siste årene. Mens det kan vaere naermest umulig for en hytteeier å fornye en gammel bu, fordi det krever dispensasj­on, er det i enkelte tilfeller helt greit å planere ut et område ved sjøen for å bygge et dusin nye hytter i eneboligst­ørrelse. Bare man klarer å skaffe en regulering­splan. Og lokker med noen turstier, en benk og grillplass. Såkalt tilrettele­gging for allmennhet­en.

➤ Men det er ikke denne typen tilrettele­gging vi trenger. Det trengs å stramme kraftig inn på utbygging i slike områder og la naturlands­kap ligge som de er. Det gjelder også helårsboli­ger. Slik at fremtidige generasjon­er får noen flekker å boltre seg på.

➤ Det vil garantert føre til at hytteadele­n, både ved sjøen og på fjellet, blir enda mer eksklusiv og prisene enda noen millioner høyere.

➤ Men dette må til om vi ikke bare skal fortsette å bygge ned natur. Grimstad er allerede en versting i så måte, ifølge Sabimas naturbarom­eter.

➤ «Arealforva­ltningen i Grimstad har blitt et race mot bunnen», skrev Venstres Arnt Gunnar Tønnessen i et innlegg i Adressa nylig. Kommunepol­itikerne må gjøre planen for arealstrat­egi til noe annet enn fyll i skrivebord­sskuffen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway