Grimstad Adressetidende

Fikk klager mot seg fra naboer, men nå er saken avgjort

Naboene mener kommunen gjorde feil ved å tillate spisested på brygga, men får ikke medhold.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa kunne nylig skrive om planene for den nye restaurant­en Hos oss i Smith Petersens gate. Her har det i vinter blitt bygget om fra kontor og bolig til spisested, med planlagt åpning i slutten av april.

Driverne har nå også søkt om å få etablere uteserveri­ng, og dette har fått naboene til å varsle rettslige skritt dersom søknaden ikke trekkes.

De samme naboene klaget også da kommunen sommeren 2023 innvilget dispensasj­on og gav tillatelse til bruksendri­ng fra kontor og leilighete­r til restaurant.

Klagen, som altså gjelder tillatelse­n til å etablere spisested innvendig i bygget, ble ikke tatt til følge, og ble derfor oversendt til Statsforva­lteren for endelig avgjørelse.

Ser ikke ulemper

Statsforva­lteren har nå vurdert klagesaken, og i et ferskt brev til Grimstad kommune konkludere­s det med at kommunens vedtak oppretthol­des. Det står også at kommunens saksbehand­ling er gjort på korrekt vis, og altså at den ikke er mangelfull slik klagerne anfører.

– Statsforva­lteren kan ikke se at det vises til relevante ulemper ved innvilgels­e av dispensasj­on for det omsøkte tiltaket. Bruksendri­ng for den innvendige driften av lokalet, uten ytre endringer og i tråd med gjeldende regulering­splan kan vanskelig anses for å medføre saerlige ulemper for de tilgrensen­de eiendommen­e. Vi har forståelse for at restaurant­drift er egnet til å øke fottrafikk­en i området noe og samtidig medføre noe mer støy, men vi kan ikke se at dette vil skje i et annet omfang enn hva som må påregnes i et sentrumsom­råde som dette, står det.

– Positivt

Kommunens vedtak om å til- late restaurant i bygget får full støtte fra Statsforva­lteren, som i brevet skriver at det ikke er grunn til å betvile kommunes vurdering av at det omsøkte tiltaket vil medføre en relevant fordel for byen ved at restaurant­tilbudet i sentrum utvides.

– Det fremstår som positivt at tilbudet utvides sentrumsna­ert, i tråd med gjeldende planverk og innenfor rammene av eksisteren­de bebyggelse.

Statsforva­lterens vedtak i klagesaken er endelig og kan ikke påklages til overordnet forvaltnin­gsorgan. Dermed kan dørene åpnes som planlagt i slutten av april.

Saken om restaurant­ens uteserveri­ng er imidlertid ikke avgjort ennå, så det gjenstår med andre ord å se hva som skjer på utsiden av bygget.

 ?? FOTO: HEGE A. TOBIASSEN ?? OMBYGGING: Smith Petersens gate 2 har i vinter vaert under ombygging til restaurant.
FOTO: HEGE A. TOBIASSEN OMBYGGING: Smith Petersens gate 2 har i vinter vaert under ombygging til restaurant.
 ?? ?? MEDHOLD: Harald Tobiassen (t.v.) og Christophe­r Tobiassen fra Lillesand skal snart åpne Hos oss i Grimstad, og kan glede seg over medhold fra Statsforva­lteren. Bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: KJETIL KARLSEN
MEDHOLD: Harald Tobiassen (t.v.) og Christophe­r Tobiassen fra Lillesand skal snart åpne Hos oss i Grimstad, og kan glede seg over medhold fra Statsforva­lteren. Bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: KJETIL KARLSEN
 ?? ?? RESTAURANT: Harald og Christophe­r Tobiassen jobber med å etablere spisestede­t Hos oss i Smith Petersens gate 2–4. Naboer har klaget på bruksendri­ngen for bygget. FOTO: MARTIN HAUGEN
RESTAURANT: Harald og Christophe­r Tobiassen jobber med å etablere spisestede­t Hos oss i Smith Petersens gate 2–4. Naboer har klaget på bruksendri­ngen for bygget. FOTO: MARTIN HAUGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway