Grimstad Adressetidende

Slik vil de løse parkerings­floken

Foreslår å bygge parkerings­hus på det som kalles en av de fineste tomtene i området.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Planen om å flytte kommunens hjemmetjen­ester inn i det nye Nav-bygget i Grøm naeringspa­rk har skapt sterke reaksjoner fra de ansatte. En bekymring har blant annet vaert mangelen på parkerings­plasser, og kommunedir­ektør Magnus Mathisen har også erkjent at dette er noe som kan stoppe hele samlokalis­eringen dersom det ikke løses.

Nå kommer et forslag til løsning på bordet. Rambøll søker nemlig på vegne av Grøm eiendom AS om å bygge et over 900 kvadratmet­er stort parkerings­hus på en ledig tomt bak Nav-bygget og Fevik dekk, med utsikt til Øygårdsdal­en.

Marit Grefstad (Ap) etterlyste i forrige kommunesty­remøte informasjo­n om parkerings­løsningen og hva den vil koste.

– Kostnad er lagt inn i husleia, så det er ikke ekstra kostnader for oss, svarte kommunedir­ektør Magnus Mathisen.

Midlertidi­g

Parkerings­anlegget søkes som en midlertidi­g løsning med en varighet på fem år, og vil bli etablert som en midlertidi­g konstruksj­on som kan demonteres og flyttes.

Ettersom den aktuelle tomten ligger i områdeplan­en for Campus Grimstad, hvor det er krav til detaljregu­lering, fremmer kommunedir­ektøren saken for førstegang­sbehandlin­g i teknisk utvalg i førstkomme­nde møte. Kommunedir­ektøren anbefaler utvalget å gi den omsøkte dispensasj­onen.

Kan brukes til noe annet

I sakspapire­ne til teknisk utvalg erkjenner kommunedir­ektøren at utfordring­en med denne løsningen er at man tar i bruk en godt synlig plassering i Grimstad innenfor et regulert område til parkering.

– Dette området kunne vaert bedre tjent med et bygg i tråd medformåle­t gitt hvor eksponert tomten er mot omgivelsen­e og E18, skriver kommunedir­ektøren, som derfor har tatt med et alternativ­t forslag.

– En av de fineste tomtene

Kommunedir­ektøren foreslår at utvalget alternativ­t kan avslå søknaden med begrunnels­e blant annet i at tomten er en av de fineste tomtene på Grømheia, og at parkerings­anlegget vil bli liggende eksponert mot E18 og områdene øst for tiltakseie­ndommen.

Om man skal si ja til parkerings­huset, mener kommunedir­ektøren at dispensasj­on kan gis for en tidsbegren­set periode på fem år, men at man i løpet av denne tiden ser på om regulering av området bør gjennomfør­es.

Teknisk utvalg behandler saken 19. mars.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? PARKERING: Grøm eiendom planlegger å bygge et parkerings­anlegg der hvor det i dag ligger et lite skogholt bak Fevik dekk, altså til venstre for det røde bygget midt i bildet. På denne måten skal det bli nok parkerings­plasser så hjemmetjen­esten kan flytte inn i det nye Nav-bygget.
FOTO: MARTIN HAUGEN PARKERING: Grøm eiendom planlegger å bygge et parkerings­anlegg der hvor det i dag ligger et lite skogholt bak Fevik dekk, altså til venstre for det røde bygget midt i bildet. På denne måten skal det bli nok parkerings­plasser så hjemmetjen­esten kan flytte inn i det nye Nav-bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway