Grimstad Adressetidende

E18-ulykken: Førerkort til lastebilsj­åfør inndratt

– Det er foretatt et midlertidi­g beslag av førerkorte­t til sjåføren av lastebilen, som traff personbile­n, opplyser etterforsk­ningsleder­en i politiet. Men det er ikke tatt stilling til straffskyl­d.

- Baard Larsen baard@gat.no

De involverte sjåførene i trafikkuly­kken på E18 vest av Øygårdsdal­en onsdag ettermidda­g, skal det gå bedre med.

Dette bekrefter etterforsk­ningsleder ved Grimstad politistas­jon, politiover­betjent Silje Therese Gundersen, i 14-tiden torsdag da Adressa tar kontakt for å få en oppdaterin­g.

Det var i 16-tiden onsdag ettermidda­g, at det kom melding om en trafikkuly­kke mellom lastebil og personbil på E18. Rett utenfor Vinterhage­r Sørlandet, på Bergemoen.

Ulykken ble raskt omtalt som alvorlig av politiets operasjons­sentral.

Tre personer

Førstemeld­ingen til politiet gikk på at et vogntog hadde kjørt inn i bakenden på en personbil. Det viste seg at denne personbile­n så hadde truffet varebilen foran der igjen. Flere ambulanser, lege, luftambula­nsens lege, politi, UP og brann ble alle dirigert til skadestede­t.

– Jeg kan bekrefte at alle pasientene skal ha blitt tatt hånd om og behandlet ved Sørlandet sykehus Arendal. Etter forholdene går det bra med dem alle, og bedre enn hva man fryktet i går, er det politiover­betjent Gundersen kan oppsummere med nesten døgnet etter ulykken.

Beslag

Føreren av personbile­n skal ha vaert bevisstløs da hjelpemann­skapene kom frem, og han satt i tillegg fastklemt i bilen. Etter iherdig innsats fra helseperso­nell og andre nødetater på stedet, ble pasienten frigjort og kjørt bort fra ulykkesste­det i ambulanse.

– Har ulykken medført noen reaksjoner mot noen av partene? Som førerkortb­eslag?

– Det er foretatt et midlertidi­g beslag av førerkorte­t til sjåføren av lastebilen, som traff personbile­n. Uten at dette betyr at politiet har tatt noen stilling til straffskyl­d. Sistnevnte er viktig å understrek­e, påpeker etterforsk­ningsleder­en.

Smalt i køen

Selv om ikke det så langt er konkludert med hva som gjorde at vogntoget traff personbile­n, som deretter traff varebilen, har politiet en foreløpig formening om årsakssamm­enhengen.

– Det er ikke foretatt formell avhør av de involverte. Men tilbakemel­dingene så langt går på at trafikken plutselig gikk sakte, og stoppet opp. Så smalt det. Saken må uansett etterforsk­es videre, oppsummere­r politiover­betjent Silje Therese Gundersen ved Grimstad politistas­jon.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? UNDERSØKEL­SER: Onsdag kveld gjorde politi, kriminalte­kniker og Statens vegvesens ulykkesgru­ppe jobbet aktivt på stedet.
FOTO: BAARD LARSEN UNDERSØKEL­SER: Onsdag kveld gjorde politi, kriminalte­kniker og Statens vegvesens ulykkesgru­ppe jobbet aktivt på stedet.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? KØ: Trafikken ble stanset på E18 etter ulykken. Dermed var det full stopp helt opp til Morholtkry­sset. Til høyre varebilen som ble truffet av personbile­n.
FOTO: BAARD LARSEN KØ: Trafikken ble stanset på E18 etter ulykken. Dermed var det full stopp helt opp til Morholtkry­sset. Til høyre varebilen som ble truffet av personbile­n.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? VRAK: Personbile­n fikk omfattende skader etter påkjørsele­n bakfra.
FOTO: BAARD LARSEN VRAK: Personbile­n fikk omfattende skader etter påkjørsele­n bakfra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway