Grimstad Adressetidende

Så langt kan du kjøre før du må lade

De tøffeste elbilsjåfø­rene kjører bilen til det er 10 prosent igjen på batteriet før de lader.

-

- Den praktiske rekkevidde­n du har på elbilen din er kortere enn det du ser på papiret. Tre av bilene i vinterens store elbiltest kjørte over 400 kilometer før batteriet hadde 10 prosent igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikas­jonsrådgiv­er i NAF i en pressemeld­ing.

God rekkevidde vinterstid

I tillegg til de bilene som rundet 400 kilometer, var det flere som var i naerheten av denne kjørelengd­en med 10 prosent igjen på batteriet under vinterens El

Prix. Nå er det flere biler som har god rekkevidde også vinterstid.

I verdens største elbiltest, El Prix, kjører NAF og Motor bilene helt tomme for strøm. Hver femtiende kilometer leser vi av batteripro­sent og kjørte kilometer.

– Det er viktig for å avdekke den faktiske rekkevidde­n på norske vinterveie­r, men det er ikke å anbefale å gjør dette i hverdagen, sier Sødal.

23 elbiler i test

Den mest relevante rekkevidde­n elbilisten­e har å forholde seg til er hvor langt bilen går innen du har 10 prosent igjen på batteriet.

Av 23 elbiler i vinterens elbiltest, var det tre som kjørte lengre enn 400 kilometer innen det gjensto 10 prosent. Det var normale norske vintertemp­eraturer mellom minus to og minus 10 grader da testen ble gjennomfør­t.

- Med 10 prosent igjen har du litt margin inn til lading. I tillegg til de bilene som rundet 400 kilometer, var det flere som var i naerheten av denne kjørelengd­en med 10 prosent igjen på batteriet. Nå er det flere biler som har god rekkevidde også vinterstid, sier NAF-rådgiveren.

Forvarming er lurt

I den store elbilteste­n starter bilene med 100 prosent batteri, men bilene er ikke forvarmet. Flere og flere elbiler kan forvarme både kupé og batteri før du drar på tur.

- Forvarm bilen mens den står tilkoblet laderen hjemme. Da starter du turen med varmt batteri rett fra strømnette­t og du trenger ikke å bruke strøm på å varme kupéen. Det kan gi ekstra rekkevidde, sier Nils Sødal.

Om bilen din har mulighet til det, er det også lurt å forvarme batteriet før du skal lade langs veien. Et varmt batteri lader raskere enn et kaldt et.

- Det er svaert forskjelli­ge løsninger for å skru på forvarming­en for optimal hurtigladi­ng. Så finn ut hvordan det gjøres i din bil, sier Sødal.

 ?? ??
 ?? ?? STOR TEST: Tre av bilene i vinterens store elbiltest til NAF kjørte over 400 kilometer før batteriet hadde 10 prosent igjen.
STOR TEST: Tre av bilene i vinterens store elbiltest til NAF kjørte over 400 kilometer før batteriet hadde 10 prosent igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway