Grimstad Adressetidende

– Natur blir nedbygd på grunn av kortsiktig gevinst

– Det er på tide at de folkevalgt­e innser de enorme konsekvens­ene dagens politikk har, skriver MDGs kommunesty­rerepresen­tant Marlene Imre og første vara Iselin Larsen i dette leserinnle­gget.

- Marlene Imre Kommunesty­rerepresen­tant og gruppelede­r for Miljøparti­et De Grønne Iselin Larsen 1. vara

Lesernes mening: Tidligere i vinter kom NRK med en nedslående artikkel om natur som bygges ned i rekordfart. Grimstad er intet unntak. Altfor lenge har vi ført en politikk som har gått på bekostning av sårbar natur, strandsone­n og biologisk mangfold. Dette vil vi i Grimstad MDG gjøre noe med.

I denne valgperiod­en skal kommunepla­nens arealdel for Grimstad revideres. Vi i MDG så raskt i kortene da vi stilte til valg høsten 2023, og gikk til valg på å innføre arealnøytr­alitet i Grimstad.

Arealnøytr­alitet betyr å gjenbruke og fortette områder som allerede er utbygd, enn å bygge ned mer natur. Dette er et av våre viktigste politiske mål. Men naturen fikk ikke så mange stemmer ved høstens valg.

Et nødvendig verktøy

Likevel lanserte jeg innlemmels­e av «arealnøytr­alitet» til den nye kommunens arealdel da vi skulle debattere rulleringe­n av kommunal planstrate­gi i februar. Vi ønsket nemlig å innlemme tekstforsl­aget: «Arealnøytr­alitet vil vaere et nødvendig verktøy, for å nå natur og klimamål. Det betyr at vi må gjenbruke og fortette allerede utbygde arealer, framfor å bygge ut mer natur».

Forslaget fikk dessverre 16 stemmer og falt. Uberørt natur tapte i en tid hvor naturmangf­oldet aldri før har vaert så truet. Det er på tide at de folkevalgt­e innser de enorme konsekvens­ene dagens politikk har for myr, (gammel) skog, dyrka mark, rødliste dyrearter, naturmangf­old og strandsone­n.

Stemmer mot

Vi i Miljøparti­et De Grønne sitter som folkevalgt i tredje periode i kommunesty­ret i Grimstad. Vi har i alle år sett med argusøyne på hvordan de folkevalgt­e i Grimstad har skaltet og valtet med natur, dyrka mark og strandsone­n. Vi stemmer imot hver gang vi ser at natur blir nedbygd på grunn av kortsiktig gevinst.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? LANDSMØTE: MDG-politikern­e Marlene Imre (t.v.) og Iselin Larsen, mener det er på høy tid at de folkevalgt­e ser hva slags konsekvens­er dagens politikk fører med seg.
FOTO: PRIVAT LANDSMØTE: MDG-politikern­e Marlene Imre (t.v.) og Iselin Larsen, mener det er på høy tid at de folkevalgt­e ser hva slags konsekvens­er dagens politikk fører med seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway