Grimstad Adressetidende

– Det stemmer jo overhodet ikke

Leder i teknisk utvalg, Øystein Møretrø (H), sitter med følelsen at kritikken mot hyttefelte­t på Hove i Homborsund er blåst ut av alle proporsjon­er.

-

Lesernes mening: Jeg ser det nødvendig å komme med noen faktaopply­sninger angående planen for Hovekilen hyttefelt som er kommet frem i form av forskjelli­ge leser innlegg og kommentare­r fra Adressas leder.

Ingen i hundremete­rsbeltet

For det første så ligger ingen av de nye foreslåtte hyttetomte­ne i hundremete­rsbeltet.

Disse tomtene er plassert i bakkant av eksisteren­de hytter slik at det mer fremstår som en fortetning i område.

Alle tomtene i det nye feltet ligger inne i kommunepla­nen merket for fritidsbeb­yggelse, altså i overordnet planverk.

Kommentare­n fra lederen i Adressa hadde bilde av et tre i et myrlendt område. Dette området er i planen foreslått ivaretatt som naturområd­e med bestemmels­er om vegetasjon­sbevaring. Her kunne lederen med fordel brukt et annet bilde.

Så må det også nevnes at samme grunneier som står bak planen har avgitt saerdeles store områder fra sin eiendom. De er i dag store statlige sikrede friområder som er tilgjengel­ig for allmennhet­en det bare å slå opp kartene.

Blåst ut av proporsjon­er

Så jeg sitter med følelsen av at dette er blåst ut av proporsjon­er. At beboere i Homborsund naermest blir fratatt store friområder. Planen legger jo tvert imot opp til mer tilrettele­gging for allmennhet­en.

Så til slutt har enkelte hevdet at det kun utbygger som profiterer på denne utbygginge­n.

Det stemmer jo overhodet ikke. Det vil selvfølgel­ig skape masse ringvirkni­nger for lokale håndverker­e og andre som leverer varer og tjenester. Dette sysselsett­er mange av våre innbyggere i kommunen som igjen betaler skatt. Det kan vi drive tjenesteti­lbudet i kommunen for.

Det blir litt enkelt å si at denne planen bare har negative konsekvens­er.

Øystein Møretrø, Høyre

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? LESERINNLE­GG: Leder i teknisk utvalg, Øystein Møretrø (nr 2 fra høyre), tar til motmaele mot kritikken av planene om hyttebyggi­ng på Hove i Homborsund. Bildet er fra en befaring i områder, der Hans Petter Gilje (t. h) gikk gjennom planen på vegne av grunneier. Fra venstre ses Vidar Øveland (KrF), Mona Shirin Bagheri (MDG) og Anne Gurine Hegnar (SV).
FOTO: BAARD LARSEN LESERINNLE­GG: Leder i teknisk utvalg, Øystein Møretrø (nr 2 fra høyre), tar til motmaele mot kritikken av planene om hyttebyggi­ng på Hove i Homborsund. Bildet er fra en befaring i områder, der Hans Petter Gilje (t. h) gikk gjennom planen på vegne av grunneier. Fra venstre ses Vidar Øveland (KrF), Mona Shirin Bagheri (MDG) og Anne Gurine Hegnar (SV).
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? HOVENESET: Det er i området innenfor de nakne svabergene at hyttene skal bygges.
FOTO: BAARD LARSEN HOVENESET: Det er i området innenfor de nakne svabergene at hyttene skal bygges.
 ?? FOTO: GILJE BYGGRÅDGIV­NING ?? HYTTER: Det planlegges for 17 nye fritidsbol­iger ved Hovekilen i Homborsund. Det skaper mye debatt.
FOTO: GILJE BYGGRÅDGIV­NING HYTTER: Det planlegges for 17 nye fritidsbol­iger ved Hovekilen i Homborsund. Det skaper mye debatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway