Grimstad Adressetidende

På tur til Groos for første gang

Sola titter frem, og det gjør også turgåerne på Groos denne søndagen.

- Eirik Solvang eirik.solvang@gat.no

Snøen smelter og snart er det eneste hvite du ser snøklokken­e som spirer fram i Grimstads hager. Georg Tveitane er nyinnflytt­et og er på Groos for første gang for å teste turløypene.

– Det er første gang jeg er her, jeg kommer fra Stavanger og flyttet ned for cirka to måneder siden, forteller rogalendin­gen.

Han forteller også om et voldsomt skille mellom oljebyen og Grimstad.

– Før jeg kommer hit så hadde jeg knapt sett mer enn en halvmeter snø, så kommer jeg ned hit og ser to og en halv meter, sier Tveitane spøkefullt.

– Nydelig vaer

Vaeret er det heller ikke noe å klage på for nyinnflytt­eren.

– Det er helt nydelig vaer. Man må jo ut å lufte seg så jeg tenkte jeg skulle gå en tur før trening. Jeg er jo glad i å gå tur så dette er noe jeg kan tenke meg å gjøre igjen, avslutter han.

Groos er et populaert sted, og folk kommer også fra andre steder for å nyte vaeret. Kristin Astrup og hennes to sønner, Mikkel og Kasper, kommer fra Froland for å plukke skjell på stranda og spise dinosaur-kjeks.

– Jeg hadde også dinosaurkj­eks, men de har jeg spist opp nå, forteller Mikkel mens han drar fram matboksen for å få begynt på lunsjen.

Mamma Kristin forteller også at de er kommet hit for å plukke skjell som de vil ta med seg hjem.

– Det er jo helt nydelig når våren kommer og det er første gang på Groos i år for vår del, men jeg er opprinneli­g fra Grimstad så det er ikke første gang. Vi har jo vaert her for å plukke litt skjell på stranda også som vi tar med hjem, forteller Astrup, mens Kasper viser ti fingre og forteller de har plukket mange skjell.

En annen populaer ting å gjøre på Groos er å ta med seg hunden. Mai Kristin Ødegård har med seg Selma på tur.

– Jeg fikk sjokk i går når sola titta fram.Men det er nydelig nå når våren kommer, og du kan se snøklokken­e titte frem i hagene, forteller Ødegård.

Lang og hard vinter

Det er flere fine turområder i Grimstad, men det er noe spesielt med Groos synes Ødegård.

– Vi liker å gå mye rundt omkring, men det er koseligere her ned på Groos når våren kommer.

Etter det som føles ut som tidenes lengste vinter så er det godt når finvaeret kommer fram.

– Det er jo egentlig ikke noe sen vår, men etter en lang og hard vinter som føles ut som den har vart i en evighet så er det deilig når våren kommer. Det har vaert så kald og mørkt, avslutter Ødegård.

 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? NYINNFLYTT­ET: Georg Tveitane har nettopp flyttet til Grimstad fra oljebyen Stavanger.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG NYINNFLYTT­ET: Georg Tveitane har nettopp flyttet til Grimstad fra oljebyen Stavanger.
 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? PLUKKER SKJELL: Kristin Astrup har tatt med seg Kasper (t.v.) og Mikkel til Groos for å plukke skjell på stranda.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG PLUKKER SKJELL: Kristin Astrup har tatt med seg Kasper (t.v.) og Mikkel til Groos for å plukke skjell på stranda.
 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? SNØKLOKKER: Mai Kristin Ødegård og hunden Selma liker å gå turer rundt i Grimstad. Hun har allerede begynt å se snøklokker rundt om i hagene.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG SNØKLOKKER: Mai Kristin Ødegård og hunden Selma liker å gå turer rundt i Grimstad. Hun har allerede begynt å se snøklokker rundt om i hagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway