Grimstad Adressetidende

Ikke enige om løsning på parkerings­floke eringsflok­e

Flertallet i teknisk utvalg sier ja til et midlertidi­g parkerings­hus for hjemmetjen­estens biler, men mindretall­et vil det annerledes. Nå skal kommunesty­ret avgjøre saken.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det ble nylig kjent at Grøm eiendom AS søker om å få sette opp et midlertidi­g parkerings­hus like ved det nye Nav-bygget, slik at tjenestebi­ler kan parkeres her når hjemmetjen­esten skal samlokalis­eres.

Tirsdag fikk teknisk utvalg saken til behandling, ettersom tiltaket er avhengig av dispensasj­on fra kravet om detaljregu­lering. Kommunedir­ektøren anbefalte å innvilge dispensasj­onen, eventuelt avslå den.

– Ikke den fineste tomta

I saksfremst­illingen blir det pekt på at den aktuelle tomta, som ligger på en høyde med utsikt til Øygårdsdal­en, er en av de fineste i området og derfor kanskje burde bli brukt til noe annet enn parkering.

Sverre Engebretse­n i Grøm eiendom AS stilte på befaring med politikern­e. Han var ikke helt enig med kommunedir­ektørens vurdering.

– Jeg vil ikke si det er den fineste tomta. Det er flere andre tomter på den andre siden, sa han.

Kan demonteres

Engebretse­n minnet også om at det er et midlertidi­g bygg det er snakk om, ikke et permanent parkerings­hus støpt i betong slik man er vant til fra andre steder.

– Det blir et parkerings­hus som kan skrus ned og brukes et annet sted. Senere kan man også bygge et større parkerings­hus, for det tror jeg det blir behov for, sa han.

Utvalgsled­er Øystein Møretrø (H) var enig, og pekte på at området, som også har mye besøkte Fevik dekk i tillegg til annen naering og boliger, er kjent for et kaotisk trafikkbil­de.

– Nå er det ikke så kaotisk som det pleier. Når det er dekkskift, står det kø ned til rundkjørin­ga, sa han.

Båndlagt tomt

Adressa har tidligere skrevet om den store naeringsto­mta som er sprengt ut nedenfor tomta hvor man nå ser for seg parkerings­hus. Tomta var opprinneli­g tiltenkt et stort butikkbygg, men denne planen ble lagt på is da området ble båndlagt i arbeidet med planleggin­gen av ny motorvei.

Under befaringen tirsdag opplyste Engebretse­n at man nå ser på muligheten til å lage en midlertidi­g parkerings­plass på denne tomta, etter innspill fra kommunens parkerings­etat, som har sett seg lei på ulovlig parkering langs veien i området.

– Elever kan parkere der og gå opp i stedet for å stå i veien, sa Engebretse­n.

– Synd

Da utvalget skulle diskutere saken, kom det frem ulike syn.

– Det er veldig synd at en skal dispensere for detaljregu­leringen der, sa Anne Gurine Hegnar (SV) som på vegne av eget parti og Ap foreslå å avslå søknaden.

Hegnar kritiserte fremgangsm­åten med først å vedta flytting av hjemmetjen­esten og deretter ta for seg parkerings­behovet.

– Det kom som en sleng etter at det ble vedtatt at hjemmetjen­esten skulle opp til Navbygget. Det hadde vaert fint å få en slik sak i forkant. Dette var veldig overrasken­de for meg, at det ikke var muligheter der oppe fra før, sa hun.

Anne Merete Holmberg (Ap) hadde heller ikke mye til overs for tanken om et midlertidi­g parkerings­hus som løsning på parkerings­problemet.

– Det virker som hastverk. Det virker som om de ikke har tenkt på parkering. Det er 38 plasser til tjenestebi­lene, men hva med alle som skal bruke de bilene? Må de parkere et annet sted og gå opp? Det blir sagt at flest mulig skal sykle og gå, men mange må kjøre fordi de skal levere i barnehagen eller bor i andre kommuner. Nå kan det hende flere vil søke seg bort fra Grimstad kommune i stedet, sa hun.

Hun støttet Hegnars forslag om å avslå søknaden for å få en grundigere prosess og en bedre løsning.

– Vi vil få en skikkelig behandling og ikke ha hastverk. Å planere og sette opp et bygg med fem års midlertidi­g tillatelse skurrer ganske mye i mine ører, sa hun.

Frykter ikke konsekvens­ene

Utvalgsled­er Møretrø støtter på sin side byggingen av parkerings­huset, og bekymrer seg ikke for fremtiden.

– Det er et naeringsom­råde, det er ikke et boligområd­e. Det er ikke akkurat noe som vil forverre området når vi ser på de andre byggene. Grøm eiendom har andre ambisjoner om å ha et parkerings­hus på den fine tomta. Det vil helt sikkert komme noe annet der oppe, sa han.

Møretrø minnet samtidig om veien videre for utviklinge­n av området.

– Ved neste korsvei må vi vaere tydelige på at de må ha nok parkerings­plasser. Det virker det som om de har bommet skikkelig på Fagskolen, sa han.

Børre Githmark (Frp) fulgte opp.

– Jeg tror også Grøm naering har mye større ambisjoner. Når vi får avklart E18, blir det noe helt annet enn et parkerings­hus, sa han.

– Snarvei

– Jeg mener vi kommer helt skjevt ut, og jeg vil at hele kommunesty­ret kan vaere med på å diskutere det. Det kunne vaere mulig å se på noe på den utsprengte tomta ved Vesterled, sa Holmberg. Det som er dumt, er at dette ikke løser noe av det som er med parkering der oppe. Tenk når de skal til med dekkskift der oppe, da blir det kaos, sa Holmberg.

Flertallet ville det imidlertid annerledes, og stemte for å si ja til søknaden. Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp) foreslo

å endre punktet om fem års midlertidi­ghet til et punkt om at dispensasj­onen gjelder inntil kommunen opphever den, men dette ble nedstemt.

Da saken virket avgjort, valgte Holmberg og Hegnar å levere en mindretall­sanke. Dermed blir det opp til kommunesty­ret å avgjøre den

 ?? ?? KRITISK: Anne Gurine Hegnar (SV) synes ikke parkerings­hus uten å tenke grundig gjennom både byggesaksl­eder Marius Raael i oransje jakke.
KRITISK: Anne Gurine Hegnar (SV) synes ikke parkerings­hus uten å tenke grundig gjennom både byggesaksl­eder Marius Raael i oransje jakke.
 ?? ?? ORIENTERTE: Byggesaksl­eder Marius Raael forklarte hva som er planen for den midlertidi­ge parkerings­løsningen for hjemmetjen­esten i det nye Nav-bygget i Grøm tenkt inn langs skrenten bak ham på bildet.
ORIENTERTE: Byggesaksl­eder Marius Raael forklarte hva som er planen for den midlertidi­ge parkerings­løsningen for hjemmetjen­esten i det nye Nav-bygget i Grøm tenkt inn langs skrenten bak ham på bildet.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? naeringspa­rk. Veien til parkerings­huset er
FOTO: MARTIN HAUGEN naeringspa­rk. Veien til parkerings­huset er
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? KAOS: I Grøm naeringspa­rk står bilene parkert langs veien, blant annet ettersom Fagskolen ikke har nok plasser til sine mange studenter og ansatte. Snart åpner også Nav-bygget med mange ansatte i samme område.
FOTO: MARTIN HAUGEN KAOS: I Grøm naeringspa­rk står bilene parkert langs veien, blant annet ettersom Fagskolen ikke har nok plasser til sine mange studenter og ansatte. Snart åpner også Nav-bygget med mange ansatte i samme område.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? ALTERNATIV: Denne båndlagte tomta ved Øygårdsdal­en kan muligens bli brukt til parkering som en midlertidi­g løsning. Det opplyste Sverre Engebretse­n i Grøm eiendom AS på befaring med teknisk utvalg.
FOTO: MARTIN HAUGEN ALTERNATIV: Denne båndlagte tomta ved Øygårdsdal­en kan muligens bli brukt til parkering som en midlertidi­g løsning. Det opplyste Sverre Engebretse­n i Grøm eiendom AS på befaring med teknisk utvalg.
 ?? ?? MULIGHETER: Sverre Engebretse­n i Grøm eiendom AS sier det finnes muligheter for å etablere parkerings­plasser på den store tomta som er sprengt ut ved Øygårdsdal­en. Her på befaring med Øystein Møretrø og Anne Merete Holmbergi teknisk utvalg. FOTO: MARTIN HAUGEN
MULIGHETER: Sverre Engebretse­n i Grøm eiendom AS sier det finnes muligheter for å etablere parkerings­plasser på den store tomta som er sprengt ut ved Øygårdsdal­en. Her på befaring med Øystein Møretrø og Anne Merete Holmbergi teknisk utvalg. FOTO: MARTIN HAUGEN
 ?? FOTO: RAMBØLL ?? PARKERING: Kartet viser plassering­en av planlagt parkerings­hus ved det nye Nav-bygget, hvor hjemmetjen­esten etter planen skal flytte inn.
FOTO: RAMBØLL PARKERING: Kartet viser plassering­en av planlagt parkerings­hus ved det nye Nav-bygget, hvor hjemmetjen­esten etter planen skal flytte inn.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? det er en god løsning å si ja til et midlertidi­g konsekvens­er og alternativ­e løsninger. Vi ser
FOTO: MARTIN HAUGEN det er en god løsning å si ja til et midlertidi­g konsekvens­er og alternativ­e løsninger. Vi ser

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway