Grimstad Adressetidende

Skal forhandle om ny butikk

Vil prøve å finne en løsning på striden om planene på Moy Moner.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Statsforva­lteren har fremmet innsigelse mot planforsla­get for en ny Kiwi-butikk på det som i dag er en fotballban­e langs fylkesvei 420.

En slik innsigelse vil stoppe hele planen dersom den ikke frafalles, og kommunedir­ektøren foreslår derfor at kommunen går i mekling for å forsøke å løse situasjone­n.

– Trist

Tirsdag fikk teknisk utvalg saken til behandling, og Anne Gurine Hegnar (SV) foreslo å droppe meklingen og heller rette seg etter innsigelse­n.

– Jeg synes hele saken er trist, og støtter alle argumenten­e til Statsforva­lteren, sa hun.

Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp) var helt uenig.

– Det ville vaere forferdeli­g å stoppe mekling nå, sa hun.

Arealstrat­egi

Gisle Majors (Frp) påpekte at flertallet i kommunesty­ret har vedtatt å endre kommunens arealstrat­egi.

– Det er kjempefint at dere skal gå i mekling. I de meklingene er det kanskje viktig å ta med signalet om arbeidet i den nye kommunepla­nen. Hvis den hadde vaert vedtatt, ville ikke Statsforva­lterens innsigelse kommet inn i bildet, for da hadde området vaert tatt med i naersenter­området, sa han.

Kommunens plansjef Hans Tveitereid innvendte at det ikke er kommunepla­nen som er endret.

– Statsforva­lteren gav innsigelse før man behandlet arealstrat­egien, ikke kommunepla­nen. Statsforva­lteren skjeler ikke til kommunens arealstrat­egi. Vår arealstrat­egi endrer ikke de statlige føringene, sa han.

Flertall for mekling

Ved voteringen var det bare Hegnar som stemte for å holde på Statsforva­lterens innsigelse. Resten av politikern­e støttet kommunedir­ektørens forslag, og dermed ble følgende vedtatt med stemmforde­lingen 6–1:

Teknisk utvalg vedtar at det gjennomfør­es mekling med Statsforva­lteren i Agder på innsigelse­n som er fremmet til planforsla­get for Moy Moner 39/45. Ved mekling deltar kommunedir­ektøren og/eller den/de som blir utnevnt fra administra­sjonen samt ordfører og leder teknisk utvalg.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BUTIKKPLAN: Fotballban­en på Moy Moner kan bli erstattet av en ny Kiwi-butikk.
FOTO: MARTIN HAUGEN BUTIKKPLAN: Fotballban­en på Moy Moner kan bli erstattet av en ny Kiwi-butikk.
 ?? ?? NYTT: Slik ser Norgesgrup­pen for seg en ny Kiwi-butikk med kontor i andre etasje på Moy Moner. FOTO: JOB ARKITEKTER AS/NORGESGRUP­PEN AGDER
NYTT: Slik ser Norgesgrup­pen for seg en ny Kiwi-butikk med kontor i andre etasje på Moy Moner. FOTO: JOB ARKITEKTER AS/NORGESGRUP­PEN AGDER

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway